Holocaust-‘grap’ was misverstand: ‘We bedoelden dat we Ajax-fans willen vergassen’

Online hooligans verkeerd begrepen

Er is grote ophef ontstaan over een afbeelding van Holocaust-slachtoffers die verspreid is in de aanloop naar Feyenoord-Ajax. De makers zijn echter verkeerd begrepen: “Wij hebben niets tegen echte joden. Wij bedoelen dat we Ajax-fans in gaskamers willen vermoorden.”

Online hooligan Ruben E. legt uit: “Natuurlijk bedoelen wij niet echte joden, maar de fans van Ajax. Dus als wij in het stadion zingen dat joden vergast moeten worden, dan bedoelen we dat ze Ajacieden met miljoenen tegelijk naar kampen zouden moeten deporteren, om die minderwaardige mensen daar op gruwelijke wijze allemaal uit te roeien. Eerlijk gezegd snappen wij de ophef dus niet zo.”

 

Op 1 november komt 100 jaar De Speld Deel I uit, reserveer nu alvast een exemplaar.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Voor de oorlog had Feijemoord meer Joden in haar gelederen dan Ajax. Er zijn meer Joodse Feijenoorders naar de gaskamers gebracht dan van Ajax….dus als je over Joden spreekt, spreek je geschiedkundig meer over Feijenoord dan over Ajax….

Reageer
gravatar

De prachtige symboliek. Hoe met een enkel woord, of liever met een enkele woordspeling de meditatieve kant van het voetbal wordt geaccentueerd. Dit kan bijna enkel van een Zenmeester komen. Ik zou graag een reactie zien van Prof Zen in’t Veld.

Reageer
gravatar

Corrie, die er hier altijd naast zit,

Maar bespotten van lieden die spotten met het leed dat joden tijdens de holocaust is aangedaan, is juist een goed middel om die lieden terecht te wijzen. Sarcasme beklijft.

gravatar

Inderdaad heer Steeds,

Je kunt gespuis niet tot de orde roepen met “beste jongs hou toch eens op”.
Noch ze met gummiknuppels om de oren slaan, want van knokken zijn ze niet vies.

Door gebrek aan geschiedeniskennis en gecombineerd met geringe empathie hebben ze doorgaans niet door wat ze schreeuwen. Geen gezond verdedigen van hun club, maar regelrechte jodenhaat.

De Speld maakt met sarcasme de ernst van hun uitlatingen duidelijk.
Dat is juist heel goed, Corrie.

gravatar

Beste dr Hersenkraker,

Ik neem aan dat u met “beste” in “beste jongens” sarcastisch het tegenovergestelde bedoelt.

Dat zeg ik maar even, omdat Corrie de kwintessens waarschijnlijk niet door heeft en u daarom verwijten gaat maken.