Youtube.com / OnsOranje

5 blamages die Oranje bespaard blijven op het WK

Wéér IJsland

Door de recente uitschakeling van het Nederlands elftal hoeft Oranje geen wedstrijden te spelen op het WK voetbal in Rusland. Dat betekent dat ons de nodige blamages bespaard blijven. Dit zijn de vijf grootste blamages die we gaan missen als kiespijn.

1. Uitschakeling
Het meest gênante dat je kan overkomen op een WK is uitschakeling. En het zou ook niet de eerste keer zijn dat dit zou gebeuren. Godzijdank blijft ons dit bespaard.

2. Wéér IJsland
IJsland, beter bekend als ‘haha, IJsland’. Een land waarvan het voetbalelftal bekend is geworden door een haka, of in ieder geval een collectief gebrul dat door moet gaan voor een uit Nieuw-Zeeland overgewaaide krijgersdans. Het is eigenlijk een land waar je niet van kunt verliezen. Laat staan twee keer. Laat staan drie keer. Dus is het maar goed dat we IJsland niet gaan treffen komende zomer.

3. Vincent Janssen
Pfieuw.

4. Een huisdier in de NOS-studio
Je moet er niet aan denken dat de NOS nogmaals met een gezapig programma in een gezapige sportstudio komt. Je moet er al helemaal niet aan denken dat de omroep weer een vierpotig mormel in de studio laat rondlopen die de naam draagt van ‘s werelds beste voetballer. Sta je als land toch weer voor lul. We mogen onze handjes dichtknijpen dat dit in 2018 niet weer gaat gebeuren.

5. De wissel Robben – Bosvelt
Gelukkig hoeven we niet vloekend en tierend toe te kijken hoe de bondscoach zijn beste speler eruit haalt en deze vervangt door een matige houthakker uit de Eredivisie. Nee hoor, Dick Advocaat moet van heel goeden huize komen als hij tijdens het komende WK Bosvelt wil inbrengen voor Robben.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het scheelt ons ook deelname aan een met corruptie gekocht toernooi in een heel erg fout dictatoriaal land waar Noord-Koreaanse slaven stadions hebben gebouwd.

Goed werk!!

Dan weten we ook wat ons te doen staat voor Qatar 2022.

Reageer
gravatar

Op 6 had mogen staan: geen allesoverheersende oranjekoorts. In kleine hoeveelheden is die kleur nog wel te hachelen maar niet in de mate die verspreid word tijdens de oranjekoorts.

Reageer
gravatar

Jochem van den Berg heeft gezegd dat je van Geert Wilders geen satire meer kan maken. Dat zal immers zeker opgaan voor het voetbal, de realiteit is niet in te halen.

gravatar

Als je een citaat uit de Bijbel zoekt krijg je de talloze commentaren met uitleg te zien van de Nederlandse dominee. Zijn teksten verklaren de schijnbaar meest onbenullige opmerkingen en geven er diepgang aan precies zoals de voetbalcommentaren op zondag aan een simpele pass. Laat staan een doelpunt. En het gaat eindeloos door. Het gaat hoofdzakelijk over de gemiste kansen.

gravatar

Naarmate online-discussies langer worden, nadert de waarschijnlijkheid van een vergelijking met religie of Jezus tot 1.