Asier Romero / Shutterstock.com

Amsterdamse man opgeslokt door Japans tourgroepje

Slachtoffer werd kilometers meegesleurd

In Amsterdam is vanochtend een man in een Japans tourgroepje terechtgekomen. Het ongelukkige slachtoffer werd enkele kilometers meegesleurd voor hij zich wist te bevrijden.

De 26-jarige Freek van Oenk belandde in het tourgroepje toen hij de tram uitstapte ter hoogte van de Dam. Freek prijst zich gelukkig dat hij het kan navertellen. “Ik was even op mijn telefoon bezig en lette niet goed op. Toen ik opkeek zat ik er opeens middenin. Ik probeerde nog weg te komen maar de stroming was zo sterk dat ik geen kant meer op kon. Of ja, één kant; richting de bloemenmarkt, maar niet voordat ik een half uur over het Begijnhof werd gesleurd. Ik dacht dat ik dood zou gaan van verveling.”

Stadswacht Harry Klaarop ziet dit soort gevallen vaker. “Mensen weten vaak niet hoe ze in zo’n situatie moeten handelen. Ze raken gedesoriënteerd door de sterke stroming en vele flitsen, met totale paniek als gevolg. Ik heb genoeg gevallen gezien van mensen die zich uit alle macht proberen te bevrijden en uitgeput raken. Dat kan dodelijke gevolgen hebben. Het beste kun je je laten meevoeren en wachten tot de groep enigszins verspreidt, bijvoorbeeld bij een kaaswinkeltje.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Tsja, je moet je telefoon ook in je zak laten zitten als je de tram verlaat en aan de wandel gaat.
Misschien is een groep Aziatische toeristen wel een betere oplossing dan celstraffen voor mensen die zonidg de zombie willen uithangen met hun telefoon.

Reageer
gravatar

Ik kies mijn eigen woorden. Dus niet van slerje ineens sletje maken. Daar hou ik niet van. Dan worden mij woorden in de mond gelegd en dat terwijl Anne zich niet meer kan verdedigen. En dat geldt voor zowel Frank als Faber helaas.

Laten we wel wezen!

gravatar

Het zijn weliswaar geen aliens technisch gesproken. Maar overal wordt de mens mentaal opgeslokt door de toerist. Ieder besef van eigen wil verdwijnt in iPhone of rekenmachientje.

Reageer
gravatar

Handiger: let eens op hun uiterlijk en gedrag of luister eens naar hun taal.
Er zijn duidelijke verschillen, voor iemand met niet teveel simplisme.

gravatar

Het is nog eenvoudiger.

Als ze Chinees eten, zijn het Chinezen.
Als ze Japans eten, zijn het Japanners.

Je bent wat je eet.