AGIF / Shutterstock.com

Kan Robben nog één keer geblesseerd raken met Oranje?

Het is goed mogelijk dat Arjen Robben vanavond zijn laatste interland voor het Nederlands elftal speelt. Veel mensen vragen zich af: kan hij het nog? Kan de beste voetballer van deze generatie nog één keer geblesseerd raken in het shirt van Oranje?

In Studio Voetbal betoogde Pierre van Hooijdonk dat het ‘de man van glas’ gaat lukken om tegen Zweden nog één keer zijn kunsten vertonen: “Bij alle clubs waar Arjen speelde heeft hij laten zien dat hij geblesseerd kan raken tijdens een interlandperiode. Tijdens de training, maar ook tijdens een oefeninterland, deze man kan werkelijk overal onderuit geschopt worden door een verdediger die hij helemaal gek heeft gedraaid. Dus waarom niet tegen Zweden?”

Ook Coen Swijnenberg (Radio 538) kijkt reikhalzend uit naar de vermoedelijk laatste interland van Arjen Robben: “Robben is buitencategorie. Weet je wat het met hem is? Je weet wat hij gaat doen, maar toch weet hij je elke keer weer te verrassen. Verdedigers weten gewoon dat hij naar binnen gaat kappen en naar zijn hamstring gaat grijpen, maar toch kijken ze beteuterd op als het weer gebeurt. Daar is gewoon niks tegen te doen.”

Een man bij de parkeerautomaat van Hilversum Mediapark ziet het afscheid van Robben een stuk pessimistischer in: “Laten we eerlijk zijn, eigenlijk slaat die reputatie van Arjen Robben al een tijdje nergens meer op. Dat stamt echt uit zijn hoogtijdagen toen hij hele EK-kwalificaties aan zich voorbij moest laten gaan. Nu is hij al jaren hartstikke fit, dus ik vrees dat het vanavond gewoon 90 minuten oeverloos draven wordt en dat hij de ballen er vanuit alle hoeken in schiet. Maar ja, ook dat is Robben in Oranje.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Afgang vanavond.
Nul blessures.

Hij zei wel weer 50 keer ‘je’ i.p.v. ‘ik’, ‘hij’, ‘wij’, ‘jullie’, ‘zij’.
Hij kan ook nog smurf worden.

Jammer was dat hij keihard in eigen doel wilde schieten, maar zich compleet vergistte.

Reageer
gravatar

Volgens de auteur Peter Buurman staat Arjen Robben als “de beste voetballer van deze generatie” al bovenaan de ladder van succes/populariteit/bekendheid/inkomen boven de Balkellende-norm*.

* Naar keuze

gravatar

For the English-speaking celebrities who read De Speld, I have five tips for using the popularity ladder:

1) Choose the right popularity ladder.
2) Always inspect the ladder before using it.
3) Make sure the ladder is stable before beginning to climb it.
4) Make sure that your popularity is stable as you climb or stand on a ladder.
5) Do not carry fans with you as you climb the ladder.

gravatar

Hoe gevaarlijk is het als hersenloze mensen zo correct kunnen schrijven en spreken. Er wordt daarmee een objectieve realiteit gesuggereerd.
Buiten de grammatica geen enkele boodschap.

Reageer
gravatar

Wij zijn het meest tolerante land van de wereld.

Als u kritiek heeft op ons en onze club dan kunt u altijd emigreren.

gravatar

Ze hebben hier een heel stel nieuwe voetbalvelden aangelegd. Er was een brede groenstrook om heen gelegd. Toen die dit jaar voor het eerst een beetje begon door te komen, hebben ze alles met een graafmachine uitgegraven. Nu zijn ze iedere keer verplicht al dat onkruid en gras opnieuw weg te graven, zodat de passant dat voetbal kan zien. Anders is er niet genoeg publiek.

gravatar

Olé olé, oké oké/
Het gaat om het hier en nu/
Bru nu, Bru nu/
Una paloma blanca, una paloma blanca/
Ik heb een band/
Met Schouwen-Duiveland/
Ons ei-land, ons ei-land/