fstockfoto / Shutterstock.com

Oranje met één been in uitschakeling WK 2018

'Maar we moeten niet denken dat we er al zijn'

Het Nederlands elftal heeft zaterdagavond in de wedstrijd tegen Wit-Rusland belangrijke stappen gezet naar de uitschakeling van het WK 2018.

Assistent-bondscoach Ruud Gullit is trots op zijn spelers: “We hebben laten zien waartoe we in staat zijn. We kunnen ons voor de tweede keer op rij niet kwalificeren voor een hoofdtoernooi, dat is is sinds de jaren ‘80 niet meer gebeurd. Maar we moeten niet denken dat we er al zijn, kwalificatie is nog altijd mogelijk.”

Ook Tonny Vilhena waarschuwt dat Oranje nog niet uitgeschakeld is: “Komende week tegen Zweden moeten we het afmaken. Maar als we ook dan weer als 11 eenlingen spelen, dan is alles mogelijk.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Vergeet hierbij niet de welwillende medewerking van Luxemburg, ook een voetbalnatie (zoals Nederland) die zich groots toont in het klein zijn. Is er sprake is van matchfixing? Sst, voor je het weet krijg je de voetbalmaffia uit Rusland, gokverslaafde Chinezen en/of verwilderde voetbalmakelaars achter je aan. Feit blijft dat onze nationale selectie (23 multimiljonairs) te lamlendig is om een deuk in een pak boter te slaan en om de voorronden door te komen. Mijn advies: het hele zooitje naar (het AEX-bejaarden)huis, Van Gaal of Foppe de Haan terug en opnieuw beginnen met de F-jes, onder de 12 jaar. Dan zouden we bij het WK van 2024 weer kunnen meedoen in de pool met Luxemburg, San Marino en Vaticaanstad..

gravatar

Geen nood. Als Nederland wordt uitgeschakeld hebben we nog maanden om ons land bij België aan te sluiten als Noord Vlaanderen of Nedervlaanderen.
Onze huizen Zwart-geel-rood verven is even wennen, maar daarna wonen in het land van de wereldkampioen is een hele troost.

Reageer
gravatar

Rood staat met twee voeten in de plas bloed waar het regime van Putin in weerspiegeld. Laten we het heugelijke feit als een overwinning vieren dat we niet hoeven te gaan.

Reageer
gravatar

Precies, echt een grap dat Nederland met één been in de uitschakeling zou staan, want het is natuurlijk met 1, 999 been en dan ben ik nog optimistisch.

gravatar

Wanneer Zweden dinsdag gewoon thuis zou blijven, wordt de wedstrijd schriftelijk op het wedstrijdformulier afgedaan met een 3-0 overwinning voor Nederland.

Het is dus helemaal niet te vroeg om grappen over de kwalificatie te maken.