Beeldbewerking: Casper Steenbergen

Catalanen kiezen Willem-Alexander van Oranje als nieuwe bevelhebber

‘Wij willen iemand van Duitsen bloed’

Een spannend nieuw avontuur voor koning Willem-Alexander. De Catalanen hebben hem gekozen als nieuwe bevelhebber van hun volk. Ze zijn van mening dat een opstand het best geleid kan worden door iemand van Oranje.

“In zijn familie is veel ervaring met het verslaan van Spanjaarden,” legt de Catalaanse president Puigdemont uit. “Dat zit die jongen in zijn Duitsen bloed. Hij oogt misschien wat dikkig, maar het is wel gewoon een echte Oranje. Hij zal ons trots voorgaan in de strijd.”

Het belooft wel een flinke uitdaging te worden voor de huidige koning van Nederland. De verwachtingen bij de Catalanen zijn immers torenhoog. Puigdemont: “We kijken uit naar de bloeiperiode van de economie, wetenschap en filosofie. Daarnaast rekenen we op 3 à 4 topschilders van internationale allure.”

Toch benadrukt Puigdemont dat Willem-Alexander niet voor het leven benoemd wordt: “Ons geduld is niet oneindig, er moet wel gepresteerd worden. We geven hem tachtig jaar, dan moet het wel een keer gebeurd zijn.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Beste ORANJES Ik denk dat héél “Europa” zijn ogen dicht houdt …en niet weet ? wat hier in Catalogne gebeurt…dictatuur !.(ik woon er) Ik hoop Nederland wakker is en echt partij kiest voor Catalogne en democratie ! de dictatuur “Madrid” is realiteit d.i..ontoelaatbaar ! Zie “the best speech ever Charlie Chaplin you tube ! ja dit is in 2017 helaas nog actueel..STEUN CARLES PUIGDEMONT en DE CATALANEN ! ACTIE en zeg NEE tegen de dictatuur van Rajoy !
Het is 2017 maar lijkt 1939…de dictatuur Mariano Rajoy stijl Franco wordt door héél ” Europa” ontkent verzwegen en geaccepteerd ……!?

Reageer
gravatar

Beste Catalaanse onderdanen,
Om dit te financieren zullen we allemaal de broekriem moeten aanhalen. Dat doe ik ook, zoals mij aan te zien is. Nee, probeert u maar eens rond te komen van 1 miljoen per jaar, dat is geen vetpot! O, mijn moeder zegt net, dat als het volk geen brood meer heeft, dat ze dan maar cake moeten eten of zo. Een goed advies, dat zou ik ook doen. Elk nadeel heb z’n voordeel. We gaan voor de overwinning. Oranje zal zegevieren, en un momento dado! Zoals wij de Belgische onafhankelijkheidsstrijd hebben gesteund, zo zullen wij ook u steunen. Een slapende garnaal gaat naar de kloten! Dank u!

Reageer
gravatar

Nou Evi dat is heel leuk van je dat je dat ons vertelt. Zo helpen jullie allemaal mee om er iets van te maken. Nederlandse kinderen zijn zo slim.

gravatar

Lijkt mij geen slimme zet van de Catalanen. De familie waaruit WA voortkomt staat juist bekend om het ontlopen van gewapende conflicten en vervolgens in het buitenland rustig af te wachten tot het voorbij is.

Reageer
gravatar

Zijn plaatsvervanger op aarde en in lucht heet Julio Poch en is beschikbaar voor adviezen.
Hij prefereert telewerken want is momenteel wat gebonden.

gravatar

Mijn vermoeden is dat zijn figuur gecorrigeerd is door dat harnas, als in een korset.

Kan nog een hele grote hype worden, die harnassen.
Beter dan knieën van spijkerboeken openknippen,
of kakzakken rond de knieën dragen.

gravatar

Laten we zeggen dat we in de tachtig jaar waarvoor WA wordt benoemd een rustperiode van zo’n twaalf jaar inlassen. Kan hij in NL, dat natuurlijk stuurloos ronddrijft zonder zijn staatshoofd, orde op zaken stellen. Als de tachtig jaren voorbij zijn beleggen we een conferentie in Münster en wordt bekeken of Catalonië op eigen benen kan (blijven) staan. Zo niet sturen we Amalia er heen.

Reageer
gravatar

Ja het was al opgevallen dat de Spanjaarden weinig hebben geleerd sinds de tachtig jarige oorlog (die overigens geen tachtig jaar duurde). De Oranjes daar in tegen zijn zich meer gaan specialiseren in het koekhappen en WC pot werken. Zijn de Catalanen daar wel van op de hoogte gebracht?

Reageer
gravatar

Zolang een Koningshuis meer geld binnen brengt dan dat het kost, zou ik niet van onkosten willen spreken. Maar dat is voor de doorsnee Hollander maar lastig te begrijpen.

Ze mogen overigens best het Koningshuis hebben hoor. Maar Maxima houden we zelf.

gravatar

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert zal waarschijnlijk moeten aftreden als minister van oorlog door drie dode soldaten in Mali.

Dat komt dus goed uit, want ze kan daardoor voor de missie in Catelonië worden benoemd als Catalaanse luitenant-generaal, nadat ze het Catalaans onder knie heeft.

gravatar

Alex kan de rambam krijgen. Ik wil scheiden en trouwen met prins Carlos Màximo Hugo Diego de Barcelona, ​​Catalonië en Spanje. Dan kan ik weer spreken in mijn eigen taal.

Querida Màxima von Amsberg – Zorreguieta,

No creo que vuelva a suceder. Después de todo, la belleza está terminada.