Youtube.com / Nu.nl

Blanke dader, dus debat over vuurwapens

Afkomst staat discussie niet in de weg

De dader van de aanslag in Las Vegas is een blanke Amerikaan. Dat maakt de weg vrij om te discussiëren over vuurwapens.

“Ik heb op Facebook gezegd dat die idiote Amerikanen de wapenwetgeving echt eens moeten aanpassen”, zegt Nick Baas uit Venray. “Dat was een onzinnige opmerking geweest als de dader een moslim was, dus ik heb wel even gewacht tot zijn afkomst bekend was.”

Elmer Huizinga uit Emmeloord schreef juist ‘Wapens doden geen mensen, dat doen mensen!’ Ook hij wachtte de berichtgeving even af. “Als het een zwarte Amerikaan was geweest, ging het over racisme en zo, en aan die discussie brand ik mij niet.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De politiek zal dit weer als reden geven om de pensioenleeftijd te verhogen … als hij nog aan t werk was .. was dit niet gebeurd

gravatar

Toch wordt er niet vaak gesproken over middel en doel. De middelen staan vanzelf in hoog aanzien. Denk aan ‘onbemiddeld’. is er echter wel een doel met zo veel middelen? Het schijnt niet noodzakelijk een scherpschutter te zijn geweest. Er wordt niet eens bijgezet dat het zondagavond was in de VS. Ten minste de Europese media hebben, het tijdsverschil buiten beschouwing latend, het over vanochtend om hun primeur te beveiligen.

gravatar

Stel je voor dat de lift het niet had gedaan, 10 geweren en duizenden patronen 32 trappen opsjouwen!!
Arme man.

gravatar

De trieste realiteit dat een schietpartij zoals deze juist in het culturele hart moet plaatsvinden waar de groten van de aarde op zondag samenkomen.

gravatar

De Nederlandse taal zit ongeveer zo in elkaar als de Engelse, alleen is zij steeds aangepast aan het kleuterschoolniveau en zodanig gereguleerd dat de Nederlander/calvinist daar zijn logica aan ontleent. Als je op dat principe dat je hierin kunt detecteren even rigide doorredeneert is er echter geen enkele logica in welke zin ook. De angstvalligheid definieert de materialist zonder benul van dialectiek, daarom praten de Hollanders spreekwoordelijk langs elkaar heen.

gravatar

Het is uiterst merkwaardig, dat ondanks dat volgens de Amerikaanse National Rifle Association het doel van schietwapens het schieten op blikjes en flesjes is, wordt in dit soort gevallen het aantal van hun doelen dat is geraakt, in de nieuwsberichten nooit en te nimmer vermeld.

gravatar

De Speld: Shame on you! Achtenvijftig doden! En dan er een ‘grappig’ bedoeld artikel over maken?

Op Facebook kun je lezen dat de blanke dader nauwe banden met IS had. Het is een moslim!

Het laat maar weer eens zien dat we een sterke leider zoals meneer Wilders van de PVV nodig hebben. Anders krijgen we in Nederland ook Amerikaanse toestanden!

Corrie.

Reageer
gravatar

Corrie zit er weer naast.

Haar lieverd Geert W. beweert van elke schietpartij dat de moslims of de “linkse kerkgangers” erachter zitten, maar dan is het nog niet waar.

Dat het vroeg is heeft Trien overigens al gezegd.

gravatar

Ja, ISIS had hem gehersenspoeld met ultrageluid, en hij wist het niet eens!

En hij kreeg wel 10 persoonlijkheden, daar waren al die geweren voor!

Maar dat kom niet in de media hè!

Wordt wakker!!

gravatar

nee, het kan nog veel erger. Zo had de Speld ook kunnen schrijven dat Stephen Paddock probeerde het wereldrecord mensen doden te laten sneuvelen, maar hij sneuvelde voordat het record van Adolf H. verbeterd was. Zijn record blijft staan op 15 miljoen doden.

gravatar

Nu de zoveelste Amerikaan een massa landgenoten heeft beschoten met dodelijke gevolgen, heeft de Europese commissie besloten om methode Trump toe te passen door geen Amerikanen meer toe te laten.

Reageer
gravatar

You see, why didn’t they all shoot back at the hotel?!

600 being hit, you know, could have been 600 firing at the damn thing they could not miss!
They could have blasted every window. Great fun by the way! Jiha!!