Bron NOS

Spaanse regering slaat steun voor haar standpunt tot moes

Politie treedt keihard op tegen begrip

De Spaanse regering heeft korte metten gemaakt met de wereldwijde steun voor haar standpunt in de Catalaanse kwestie. Met veel politiegeweld maakte premier Mariano Rajoy een einde aan het begrip.

“Mensen over de hele wereld begrepen dat een deelstaat zich niet zomaar kan afscheiden via een referendum dat door de rechter was verboden”, zegt correspondent Rop Zoutberg. “Rajoy laat met zijn keiharde optreden zien dat hij zulke steun voor zijn perspectief onder geen beding accepteert.”

Mariëtte van Driel uit Hazerswoude is een van de slachtoffers. “Ik heb niet zoveel op met die onafhankelijkheidswens. Ik vond dan ook dat de Spaanse regering een alleszins redelijke zienswijze had. Die goodwill is er in het journaal echter hardhandig uit geslagen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Deze Speld is scherp, maar het is geen satire. Ik had minstens een voorstel verwacht voor een referendum over een wijziging van een regel in ons volkslied.

Reageer
gravatar

Practical joke. De werkelijke Spaanse beleidsmakers zitten wellicht bij de Speld.
Ze hoeven bij het nieuws alleen zelf steeds minder te verzinnen.

gravatar

Je mag je afvragen of als het zo complex is uit de EU te raken voor Groot-Brittannië, de sympathieke clausule daartoe niet een valstrik is die juist uittreding legitimeert.

Reageer
gravatar

Ze schijnen zijn het er nu over eens te zijn dat Noord-Ierland apart wel in de EU mag blijven, in verband met grenscontrole.