Andrey_Popov / Shutterstock.com

Defensie maakt game waarmee jongeren oorlog leren voeren

‘Basisvaardigheden als schieten kun je spelenderwijs leren’

Te weinig jongeren leren nog hoe ze moeten oorlog voeren. Daarom gaat Defensie een game ontwikkelen waarmee jongeren spelenderwijs vaardigheden leren die ze op het slagveld kunnen gebruiken.

“Als je jongeren wilt bereiken, dan moet je tegenwoordig digitaal doen. Met een computerspel denken we de jeugd aan te kunnen spreken. Deze game kan zowel interesse aanwakkeren als vaardigheden bijbrengen. Twee vliegen in één klap dus”, zegt officier Klaas Hoefdraad.

Ontwikkelaars van de game hebben als het ware een virtueel slagveld gecreeërd waar de speler in kan rondlopen, alsof hij echt oorlog aan het voeren is. Met levensechte vijanden én levensechte strijdmakkers. Kinderen kunnen zelfs online met andere spelers oefenen, zo leren ze meteen samenwerken. Hoefdraad: “Basisvaardigheden als schieten kun je makkelijk leren, dat hebben we nagebootst met een vizier dat je met je controller kunt bewegen.”

Het spel is beschikbaar voor kinderen vanaf zes jaar. Hoefdraad: “Als ze onverhoopt sneuvelen op het slagveld, dan kunnen ze gewoon weer opnieuw beginnen. Anders werkt het zo demotiverend.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Is dit niet gevaarlijk?
Kinderen zouden dit wel eens zomaar op straat tot werkelijkheid willen brengen.
Of op school ofzo. Ik noem maar wat.

Hebben ze dit al in Amerika?
Ik heb gehoord dat ouders daar zomaar wapens mogen hebben.
Daar zou best een extra risico in kunnen zitten.
Daar moeten we toch niet aan denken.

Reageer
gravatar

Het idee is ook hier al ingeslagen; afgelopen week hebben een 14 jarige en een 13 jarige hun ouders “uitgeschakeld” en iets eerder hebben twee minderjarigen hun buurmeisjes omgebracht. Te vrezen valt dat het nu onder brugpiepers “in” wordt om een moord te plegen om toegelaten te worden tot de aspirantentraining van leger of macho motorclub. Hennis (hoewel al stevig demissionair) wil dit nog voor haar vertrek vastleggen.