Merkel over toestroom nazi’s naar parlement: ‘Wir schaffen das auch’

Kanselier vindt Duitse democratie sterk genoeg om met probleem om te gaan

Veel mensen maken zich door de verkiezingsuitslag in Duitsland zorgen over grote groepen nazi’s die zich willen vestigen in het Duitse parlement. Voor hen heeft Bondskanselier Merkel geruststellende woorden: “Wir schaffen das auch.”

Volgens Merkel is de Duitse democratie sterk genoeg om mensen met extreemrechtse ideeën op te vangen: “Duitsland is een sterk land. De manier waarop we dit soort dingen benaderen moet zijn: we hebben al zoveel voor elkaar gekregen – dit gaat ons ook lukken!”

Sommige Duitsers hekelen de ‘Wilkommenskultur’ van Merkel. Zij vinden dat er in de Bondsdag geen plaats moet zijn voor nazi’s. “De Duitse cultuur is niet verenigbaar met het nationaalsocialisme”, stelt Simone Peter van Die Grünen. Ze wil dat Merkel de nazi’s terugstuurt naar het Teutoburgerwoud.

Ook van rechterzijde is er kritiek op de uitspraak van Merkel. Volgens een verkiezingsuitslag vindt 13% van de bevolking het eigenlijk wel prima dat nazi’s het parlement binnenkomen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nou ik vind het wel eens lekker, een beetje draaien aan de feiten, er nog iets bij verzinnen, wat tegenstellingen versmelten, je eigen rol ontkennen en het dan nog een beetje aanzetten, lekker. Waar ben je anders politicus of satirische site voor?

gravatar

AfD is wel degelijk een nazipartij nu een neo-nazi haar voorzitter is. Lekker ding dr Frauke Petry is niet voor niks voor zichzelf begonnen.

PS Vier kinderen bij nota bene een predikant en nog eentje bij haar nieuwe gade. Nou dan weet je onderhand wel hoe het moet.

gravatar

Kijk,burgemeesters in brabant.. zo los je dat op. Als criminelen proberen om in de gemeenteraad te komen dan los je dat op met ‘wir schaffen das’ in plaats van moord en brand schreeuwen.

Reageer
gravatar

Het lijk wel een soort diaspora, die quasi-fascisten overal in Europa. Kunnen we niet een leuk stukje grond voor ze vrij maken, bijvoorbeeld in het Midden-Oosten ergens? Dan kunnen ze daar naar eigen inzicht het beloofde Avondland opbouwen.

Reageer