NOS.nl

Wereld roemt Rutte na visionaire ‘Doe normaal’-speech bij VN

Kim Jong-un: ‘Normaal doen is helemaal niet zo’n gekke gedachte’

Mark Rutte heeft indruk gemaakt op de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. De demissionaire premier benadrukte in zijn toespraak het belang van normaal doen. Hij kreeg een staande ovatie en werd na afloop door de hele wereld geprezen om zijn visie.

“Normaal doen is helemaal niet zo’n gekke gedachte”, zei de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. “Wij zitten al jaren in een patroon van idioot gedrag, omdat we dat nu eenmaal gewend zijn in dit land. We zijn vastgeroest in ons denken. De Nederlandse leider heeft ons echt de ogen geopend. En het mooie is dat het eigenlijk te simpel voor woorden is.”

Ook de Amerikaanse president Trump toonde zich enthousiast: “Ik roep dit al jaren. Alle successen die ik in het verleden heb behaald kwamen door normaal doen. Nederland uit de crisis halen en gewoon een arm om iemand heen slaan. Heel normaal, heel belangrijk. Ik ben de normaalste president die Amerika ooit heeft gehad.”

Rutte kreeg daarnaast complimenten van de leiders van Rusland, Turkije, de Filippijnen, Brazilië, Venezuela, het Verenigd Koninkrijk, Iran, Syrië, Saoedi-Arabië, Myanmar, Cuba, Wit-Rusland, vrijwel alle Afrikaanse landen, Israël, China, Hongarije, België, Suriname, Thailand, Indonesië, Polen en Sint Maarten.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het begrip Normaal, hoeft niet overal hetzelfde te betekenen. Wat normaal is voor de 1 hoeft niet normaal te zijn voor een ander.

Zitten we toch weer met een Dilemma.

Reageer