Goedmoedige rioolclown voelt zich gedemoniseerd door It

'Ineens is het niet meer oké om rioolclown te zijn'

Hij is een clown en hij leeft in het riool. Lange tijd was dat geen enkel probleem, maar sinds de release van de film ‘It’ is het leven voor clown Buttercup uit Alkmaar een ware nachtmerrie geworden. “Kinderen gaan gillen als ik een praatje wil maken.”

We zijn te gast in het Alkmaarse riool, waar Buttercup ronddoolt. Af en toe laat de goedmoedige grappenmaker zijn gezicht zien bij een put. De reacties liegen er niet om. Kinderen rennen huilend en schreeuwend weg, anderen zijn ronduit agressief.

“Het is allemaal begonnen door die film”, zegt Buttercup, terwijl zijn vrolijk geschminkte gezicht een sombere uitdrukking krijgt. “Ineens is het niet meer oké om rioolclown te zijn. Ik word gewoon gedemoniseerd, alsof ik een kindermoordenaar of een rechts politicus ben.”

Buttercup toont zich strijdbaar. “De hype waait wel weer over. Ik ga gewoon door met poetsen bakken vanuit de goot. Niemand maakt deze clown monddood.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Apart hoe makkelijk het volk allerlei frasen klakkeloos overneemt ook als er kritiek gegeven wordt. De platitudes zijn de mest op het fascisme.

gravatar

For our English native speakers a translation:
goodmoody sewer Wilders feels demonised by It

He is a Wilders and he is alive in the sewer. Long time what that no only problem, but since the relase of the movie ‘It’ is the life for clown Buttercup from Alkmaar a true night horse. “Children go screaming if I build a talk.”

We are to guest in the Alkmaar sewer, where Buttercup dolls round. Off en then let the goodmoody joke builder show his face at a well. The reactions lie there not. Children run crying and screaming road, others are round out aggressive.

“It is all begin by that movie”. says Buttercup, while his happy painted face gets a bitter pressure. “In once is it no more okay to be a sewer Wilders. I become normal demonized, as if I’m a childish murderer or a right politican.”

Buttercup plays a note in offense. “The hype blows well over again. I just continue with baking tooth brushes from the gutter. Nobody makes this clown mouth dead.”

Reageer
gravatar

De enige echte rioolclown is Bassie.

Drommels, drommels, drommels.
Altijd weer die clown en die acrobaat.
Allememaggies.
Dat ga ik eens aan de binnenkant van mijn ogen bekijken.

Reageer