Nieuwsjunkies opgelet: met deze 4 stappen omzeil je de paywall van een krant

Kun jij geen genoeg krijgen van actualiteiten en verslind jij het liefst de ene na de andere krant? Dan is er goed nieuws voor jou: ICT’ers van de technische Universiteit Eindhoven hebben een handleiding online gezet waarmee je de paywall van een krant kan omzeilen. Ze hebben een geniale oplossing bedacht om in vier simpele stappen ervoor te zorgen dat je tot wel acht weken lang alle artikelen die je hartje begeert kunt lezen, zonder hiervoor te betalen:

1. Er zijn op het web diverse speciale omgevingen waar je nieuwsvoorzieningen kunt opsporen, www.krant.nl is bijvoorbeeld vrij simpel in te voeren in je webbrowser. Let op: je moet hiervoor misschien een proxy gebruiken, de overheid houdt streng toezicht. Schrik niet als je zogenaamde cookies moet accepteren, cookies zijn jouw beste vriend: deze site is betrouwbaar!

2. De site zal je IP-adres direct herkennen op zijn server(s), dus misleid hem met een alternatief adres. Wil je er helemaal zeker van zijn dat je niet opgespoord kan worden, gebruik dan niet je eigen adres, maar wel een adres waar je bij kunt komen. Bijvoorbeeld het adres van je oma. Heeft ze sowieso niet door. Laat voor de zekerheid ook haar telefoonnummer achter en maak een emailadres voor haar aan.

3. Je bent nu echt klaar om de beveiliging van de website te omzeilen. Kraak de verdedigingsmuur door je eigen wachtwoord te genereren waarmee je in het vervolg kinderlijk eenvoudig in kunt breken in de site. Gebruik ook cijfers, hoofdletters en leestekens. Het laatste wat je wil is dat je teruggehackt wordt en iemand anders er vandoor gaat met jouw eerlijk verdiende voorraad sappige nieuwsberichten. Er bestaat zelfs geavanceerde software waarmee je onkraakbare codes genereert. De encrypted code wordt opgeslagen in de cloud.

4. Je bent bijna binnen, je opleiding tot amateurhacker is praktisch voltooid! Door het omzeilen van de websitebeveiliging heb je een activatielink naar jezelf gestuurd waarmee de site je eigenlijk gewoon zelf toegang verschaft tot al hun artikelen. Zo simpel is het, bizar toch?

Met een abonnement omzeil je makkelijk de paywall van een krant. In De Week van de Krant krijg je bij de Persgroep een gratis abonnement van tot wel 8 weken op de Volkskrant, Trouw, Parool en AD Regionaal: Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, BN de Stem, PZC, De Gelderlander, Tubantia of De Stentor.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als Trouw meldt dat je teveel artikelen hebt gelezen kan je rechtslikken en “Toon Bron” klikken. Je krijgt dan de tekst (een beetje moeilijker leesbaar).

Niet dat je Trouw wil lezen.

Reageer
gravatar

Wat ingewikkeld allemaal. Kan veel simpeler in 2 stappen:
1. Kopieer de URL van het paywall artikel.
2. Ga naar Google en type in de zoekbalk cache:www.jouwkrant.nl/artikel en tadaa je kunt het artikel lezen (bij sommige kranten die 0 verstand van online marketing hebben).

Veel leesplezier!

Reageer
gravatar

Na de crisis van 2009 zijn de kranten overgegaan tot de leuke dingen tegen betaling.
Er is een bijzondere wisselwerking tussen de ernst van de situatie en de feeststemming.

Reageer