l i g h t p o e t / shutterstock.com

Vrouw zoekt naarstig oogcontact na licht opmerkelijke gebeurtenis in trein

Bevestiging van medereizigers blijft uit

Een vrouw probeerde vanochtend oogcontact te maken met haar medereizigers nadat er iets licht opmerkelijks in de treincoupé was gebeurd. De overige passagiers reageerden amper op het feit – een vreemd geluid dat door de intercom klonk. De conducteur had net de naam van het volgende station omgeroepen toen het vreemde geluid te horen was. Het had een boer kunnen zijn, of misschien een statische ruis, maar voor de vrouw was het reden genoeg naarstig op zoek te gaan naar bevestiging van medereizigers. Die bevestiging bleef echter uit.

“De vrouw leek inderdaad oogcontact te zoeken”, bevestigde de jongen die stuurs tegenover haar had gezeten. “Maar ik moest nog iets voorbereiden voor college, dus ik ging er niet op in.”
Ook de passagiers aan de andere kant van het gangpad gingen niet in op de vragende blik en de zenuwachtige geluidjes die de vrouw maakte. “Toen ze in haar handtas ging rommelen had ik het een fractie van een seconde met haar te doen, maar toen zag ik iets op Instagram en besteedde ik geen aandacht meer aan het gebeuren.”

Zelfs toen het geluid nog eens uit de intercom klonk en de vrouw dan maar hardop en gemaakt opgetogen ‘He, wat gek’ zei, reageerden andere reizigers amper. De jongen tegenover haar leek haar even boos aan te kijken, waarop ze licht beschaamd uit het raam ging turen. Naar verluidt probeerde de vrouw na aankomst in Alkmaar nog haar moeder te bellen om gewag te maken van de opmerkelijke gebeurtenis in de trein, maar die had helaas geen tijd om op te nemen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat overkomt mij nou nooit, dat een vrouw oogcontact probeert te maken, en dat ik er niet op in ga.

Wel dat de conducteur licht opmerkelijke geluiden maakt, zoals: “… en denkt u bij het verlaten van de trein aan uw persoonlijke bezittingen en neemt u deze ook mee.”

Reageer
gravatar

Wat een flauwekul.

Ik herinner me nog goed dat deze wulpse meid een jaar geleden (oude foto dus) op 14 september aan de andere kant van het gangpad zat. Ze herkende mijn gezicht en reputatie van De Speld. Ze wilde wel.

Zeldzaam wat werd het een hete dag in die warme septembermaand (toen wel)..

Reageer
gravatar

het concept stiltecoupe is ook opmerkelijk. Vooral omdat het kaartje niet aangeeft of ik me daar wel of niet aan hoef te houden en als ik instap al goed van te voren kan zien of ik een stiltecoupe voor me heb.

Het schijnt dat als je er praat/gilt/Wilhelmus zingt de conducteur je niks kan maken, want je hebt gewoon een kaartje…

gravatar

Heb jij wel een pak papieren zakdoekjes bij je?
Je dacht toch niet dat ze in jouw vuile katoenen zakdoek wil snotteren.

gravatar

Toen ik in de rij stond en de caissière zich uitsloofde voor een klant wist ik dat ze problemen met mij ging maken. Vandaag zag ik haar met twintig vriendinnen.