NS brengt parfums op de markt: de geur van onderweg, nu ook voor thuis

Iedereen kan ruiken als Patatje Oorlog of Natte Jas

Krijg jij ook maar geen genoeg van die vette frituurlucht in de stiltecoupé? Dan is er goed nieuws: vanaf volgend jaar brengt de NS een reeks parfums op de markt, geïnspireerd op geuren die in treincoupés worden aangetroffen.

NS-directeur Roger van Boxtel is apetrots op het product: “Wij krijgen veel brieven van reizigers die ons wijzen op de geur in onze treinstellen. Dat bracht ons op het idee om een paar van onze bekendste treinaroma’s te gaan bottelen. Patatje Oorlog bijvoorbeeld, Natte Jas, en mijn persoonlijke favoriet: Leraar Aardrijkskunde met Trajectkaart. Een subtiele dans van geuren waarin zweet en shag beurtelings om voorrang vechten in je neusholte. Heel complex. Mooi.”

Van Boxtel verwacht een eclatant succes: “Mensen zijn helemaal klaar met traditionele geuren als lavendel en munt. Ze willen mayonaise, satésaus, een zweempje ontlasting. Het verfijnde aroma van de sprinter tussen Heiloo en Schagen, gevangen in een druppel. De geur van onderweg, maar dan voor thuis.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Er is toch echt geen lekkerdere geur dat van verschraald bier. Wij hoeven die geur niet in te kopen. Het hangt altijd in onze sociëteit,

Toch zouden de spoorwegen er goed aandoen om die zalige geur in flacons te verkopen aan oudstudenten die hun meest prettige geurherinneringen willen ophalen.

Reageer
gravatar

Vergeet de chloorlucht niet: pis, bier, chloor. Zo geel en doorlopen als dat gebouw op het Janskerkhof. Daar kan Van Boxtel niet aan tippen.

gravatar

Het ware mij niet onaangenaam dat u, o goeroe, mocht het u niet ontrieven, naast uw vele uitingen van luisterbereidheid, zelf ook eens zou komen met een boodschap die het beluisteren waard is. Iets als “Wie een ander ontmoet, ontmoet vooral zichzelf”, “De Noord-Koreaanse raketten hebben een enorm bereik” of “Wat waait het hard hè?” Van luisteren alléén moet men het niet hebben, toch?

gravatar

Hoop dat ze het assortiment snel uitbreiden. Ik mis ‘zilte zweet zomer’, ‘nognietgegetenmaarwelkoffieensigaretten en toch mond open’, ‘natte hond’, ‘1001 parfums op 1 persoon’ en ‘de alcohol komt uit mijn poriën’ lijn.

Reageer