Lukasz Siekierski / Shutterstock.com

Massaontslag bij Lego: waar kan je als ridder tegenwoordig nog aan de slag?

'Misschien laat ik me wel omscholen tot Batman'

Lego zet 1400 medewerkers op straat. Een grote klap voor het personeel van het Deense speelgoedconcern. Vele ridders, cowboys en piraten zijn bang dat ze nergens anders meer aan het werk kunnen komen.

“Lego was juist een van de weinige bedrijven waar je in mijn vakgebied nog aan de bak kon,” zegt een griezelige zwarte ridder. “Het huilen staat me nader dan het lachen, al kan je dat aan mijn gezichtsuitdrukking niet zien. Dat was juist het mooie. Dat moest je er zelf bij bedenken.”

Een blauwe tovenaar is iets optimistischer. “Ik heb in mijn tijd bij Lego allemaal nuttige skills geleerd: spoorbanen bouwen, in piratenschepen varen en met astronauten vechten. Ik vind echt wel weer iets nieuws.”

De ridder verzucht: “Misschien laat ik me wel omscholen tot Harry Potter of Batman. Die komen in de wereld van de plastic blokjes nog wel makkelijk aan een baan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Sorry Blok-buster, zie nu je reactie pas…

Ik had eerder trouwens een reactie over dat De Ridder misschien weer het succes van de jaren 90 bij Ajax kon terugbrengen. In die tijd speelde De Ridder er namelijk ook al. Maar die reactie is door het reactiemonster opgegeten.

Wel grappig dat iedereen die successen in de jaren 90 aan Van Gaal toeschreef terwijl het allemaal kwam door De Ridder (die toen overigens nog niet eens in het eerste speelde, kun je nagaan).

Maar goed, excuus dus voor mijn vrijwel gelijkluidende reactie.

gravatar

Sociale controle is geen bewuste actie maar een voortzetting van onbewustheid die pas aan het licht komt in relatie tot bewustzijn.