5 manieren om productiever te zijn in je slaap

Het is zonde om niks te doen

Veel mensen doen niks tijdens hun slaap, zonde! Heb jij altijd al productiever willen zijn tijdens het slapen, maar weet je niet hoe? Hier is een lijst met handige tips!

1. Maak een to-do-list met wat je wil bereiken tijdens je slaap
Als je slim bent maak je voordat je gaat slapen alvast een lijst met doelen die je wilt bereiken tijdens je slaap. Zo hoef je tijdens het slapen niet te veel na te denken en kun je echt werk verzetten. Telkens als je een doel hebt bereikt, kun je even wakker worden om een vinkje te zetten op je lijst.

2. Plan brainstorms in je lucide dromen
Leer jezelf aan om lucide te dromen. En ga dan niet vliegen of naar de blote billen van Barry Atsma kijken, maar plan een brainstorm met collega’s!

3. Vermijd sociale media
Het is inmiddels een cliché: maar zet je telefoon uit. Als je tijdens je slaap door Facebook gaat scrollen kom je nooit aan je werk toe. Je kan ook wel even zonder wekker.

4. Verdeel je nacht in blokken, zo houd je het overzicht
De meeste mensen proberen aan één stuk door te slapen. Verschrikkelijk improductief en slecht voor je concentratie. Verdeel je slaap in blokken. Slaap 45 minuten en houd daarna 15 minuten pauze. 45 minuten slaap, 15 minuten pauze. En zo door.

5. Slaap staand aan een bureau
Onderzoek wijst uit dat mensen productiever zijn aan een bureau. Maar als je de hele nacht op een bureaustoel zit te slapen, kun je last krijgen van je rug. Neem daarom een hoog bureau waaraan je staand kunt slapen, dan word je bovendien een stuk frisser wakker.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Om ‘s nachts effectiever te zijn, slaap ik overdag. Heerlijk ontspannen in de kantoortuin. (Dit type ik tijdens een micro-pauze). Toch eens kijken of die tip van staand slapen werkt. In de trein gaat het alvast prima.

Reageer
gravatar

6. Slaap alleen of synchroon met je partner
Er is niks zo slaapontwekkend als om de 45 minuten wakker gemaakt te worden, omdat je partner hoognodige zijn/haar slaapproductie moet vertellen.

Reageer