Youtube: TV4 Sport / NOS.nl

4 hoopvolle scenario’s voor Oranje

Danny Blind nieuwe bondscoach Zweden

Na de afgang tegen Frankrijk lijkt het WK in Rusland heel ver weg, maar er zijn nog altijd ontsnappingsroutes voor Oranje. Wij zetten 4 hoopvolle scenario’s op een rij:

1. Danny Blind nieuwe bondscoach Zweden
Zweden leek goed op weg naar het WK, maar de onverwachte nederlaag in Bulgarije is een flinke streep door de rekening. Het zou dus zomaar kunnen dat de traditioneel paniekerige Zweden bondscoach Janne Andersson de laan uit sturen. Zoals in elk middelgroot voetballand zal de roep om een buitenlandse bondscoach toenemen. Danny Blind is beschikbaar en vanuit Zweeds perspectief een buitenlander. Nederland is er trouwens nog niet als de Zweden Blind aanstellen: om een reëel uitzicht te houden op het WK moet Blind tegelijkertijd bondscoach van Bulgarije worden.

2. Frans leger valt Zweden en Bulgarije binnen
De Franse president Emmanuel Macron heeft al kort na zijn aantreden te maken met stevig dalende populariteitscijfers. Voor staatshoofden in het nauw is het binnenvallen van andere landen een welkome afleidingsmanoeuvre. Het zou kunnen dat Macron daarbij zijn oog laat vallen op Zweden en Bulgarije. Als het Franse leger er op tijd in slaagt beide landen te veroveren, horen Zweden en Bulgarije officieel bij Frankrijk en grijpt Nederland dus automatisch de tweede plek in de groep. Oranje moet dan alleen Wit-Rusland en Luxemburg achter zich zien te houden. Extra hoopvol: Frankrijk zou vanwege de geopolitieke agressie gediskwalificeerd kunnen worden. In dat geval kan Nederland zelfs groepswinnaar worden.

3. FIFA breidt WK uit naar 200 landen
Het was een van de speerpunten in de verkiezingscampagne van FIFA-president Gianni Infantino: een WK met meer deelnemers. Op dit moment is het de bedoeling dat het WK van 2026 wordt uitgebreid naar 48 landen. Infantino zou er echter voor kunnen kiezen om zijn plannen te vervroegen en ze nog ambitieuzer te maken. Als de FIFA kiest voor een WK van 180 à 200 landen in Rusland, is er een goede kans dat de nummers 4 en 5 in de groep van Nederland ook naar de eindronde mogen. Oranje moet in dat geval hopen dat er voor die tijd niet al te veel landen uit elkaar vallen. Het is daarom belangrijk dat het nieuwe kabinet stevig inzet op vredesmissies in landen waar een burgeroorlog dreigt, zoals Venezuela en de Verenigde Staten. Het is te hopen dat de formerende partijen die visie hebben!

4. Kate Winslet en Leonardo DiCaprio toch een stel
Dit is het fraaiste scenario. Iedereen die Titanic heeft gezien, hoopt stiekem al twintig jaar dat Leo en Kate bij elkaar komen. Volgens diverse media lijkt het nu eindelijk zover te zijn. Fingers crossed!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Scenario 5: De uitslag van de Honderdjarige Oorlog wordt alsnog betwist. Bij een gunstige uitslag wordt Frankrijk een vazalstaat van Engeland. Hierdoor wordt het aantal mogelijke deelnemers aan het WK met één verminderd. Als de Unie van Kalmar wordt hersteld zijn er weer twee landen minder, eigenlijk drie. Daarnaast zijn er vergevorderde plannen de Donaumonarchie te herstellen. Hierdoor zal het aantal landen in Oost-Europa drastisch verminderd worden.

Reageer
gravatar

Benny daar bedoelden ze dacht ik altijd mee ‘ben niet’. Dat is juist heel beleefd.
De mode is juist zien maar niet zijn. Via de mechanica.
Benny Blind was misschien een automaat.

gravatar

Recente uitslagen leren dat de dames het herenelftal nog wel eens flink zouden kunnen inmaken bij een vriendschappelijk partijtje.

Maar aangezien de heren dat niet aandurven, laten ze zich nu publiekelijk vernederen door elk willekeurig ander herenvoetbalteam.

gravatar

Maar, wat moeten wij in Rusland?

Een toernooi dat door fraude verkregen is, in een dictatoriaal, en in het algemeen fout land, waar Noord-Koreaanse dwangarbeiders aan de stadions werken.

Briljante zet van meneer de Advocaat!

Reageer
gravatar

Nee Speld, Blind moet coach van Bulgarije worden. Hij is de enige die dit goed draaiende team op korte termijn een nederlaag tegen Oranje kan aansmeren.

Reageer
gravatar

5. Danny Blind gaat meeregeren met VVD, D66 en Christenunie en vraagt er kamervragen over
6. Het Nederlandse leger valt Frankrijk, Zweden en Bulgarije binnen en bezet het land
7. We vragen Kim Jong Un of hij Frankrijk, Zweden en Bulgarije wilt raken met atoombom en nodigen hem uit mee te voetballen

Reageer
gravatar

Een andere oplossing is, dat de EU als geheel meedoet aan het Europese en het mondiale voetbaltoernooi. Dan mag elke twee jaar een ander land meedoen. Zodoende komt het Nederlandse elftal nog ergens in deze eeuw nog aan voetballen toe.

Reageer
gravatar

Eenvoudiger is het om b.v. het damesvoetbal of een andere sport aan te grijpen om rotzooi te trappen, overlast te bezorgen, van alles uit te vreten etc.
Tenslotte gaat het helemaal niet om voetbal, Nederland, Oranje of wat dan ook, maar om platte LOL.

Reageer
gravatar

Wacht even, ons geheime wapen: het dameselftal!
Die mogen toch wel meedoen aan het herentoernooi, andersom niet.

Hup, weg die kerels en hun vet koel tatoeages, dames erin!
Zitten nog lekkere dingdangen bij ook!