Bron NOS

Woedend Oranje pleit voor snelle invoering video-verdediging

‘Op dit niveau zijn de belangen te groot voor zulke fouten’

Het Nederlands elftal is furieus na de zware nederlaag bij Frankrijk. Oranje vindt dat de FIFA haast moet maken met de invoering van de video-verdediging.

“Op dit niveau zijn de belangen te groot voor zulke fouten”, verwees een briesende bondscoach Dick Advocaat naar het slotkwartier, waarin de Fransen de Nederlandse achterhoede helemaal kapot speelden. “Als je de beschikking hebt over een video-verdediging, kun je dat soort missers herstellen en is er niets aan de hand. Nu kost het je waarschijnlijk het WK.”

Arjen Robben vindt eveneens dat het tijd is om de video-verdediging in te voeren, maar de aanvoerder roept ook de andere wedstrijden in de kwalificatiereeks in herinnering: “Als we daar de beschikking hadden gehad over een video-generatie, was deze nederlaag niet zo’n ramp geweest.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Volstrekt achterhaald idee. We hebben al een virtuele verdediging en daarmee loopt Nederland mijlen v oor op de rest van de wereld dat nog steeds aan ouderwetse video verdediging doet.

Reageer
gravatar

Kunnen we dan ook gelijk de video-aanval activeren? Met al die gemiste mogelijkheden tot opbouw om tot eventuele kansen te komen zie ik best herstelmogelijkheden

Reageer
gravatar

‘Op dit niveau zijn de belangen te groot voor zulke fouten’
Niveau? Welk niveau? Het “Nederlands elftal” is volkomen terecht keihard op z’n bek gegaan. Alweer.

Laat die snotneuzen eerst maar ‘s met de pootjes terug in de klei komen voor ze nog ergens over durven klagen.

Reageer
gravatar

ik stel voor om een genaderegeling in te voeren. Op het moment dat 1 van de 2 teams voor staat, mag enkel het team wat achterligt nog scoren.

Reageer
gravatar

Die Franse spelers bewogen allemaal consequent als een teamgenoot de bal had, en ze probeerden de hele tijd vrij te lopen.
Zo konden we natuurlijk nooit winnen.
Met een videoverdediging los je zulke enorme oneerlijkheid ook niet op.

Reageer
gravatar

Goed gezien van het blauwe meneertje dat het gele meneertje wijdbeens ging staan.
Dat was zo’n heel groot poortje, alsof het gele meneertje het blauwe meneertje uitnodigde een spelletje te spelen.
Nou dat wou het blauwe meneertje ook best wel. Gezellig toch?

Reageer
gravatar

Nee Paulusje, Die gele meneer is een van de videoverdedigers die is vergeten van thuis een videocamera mee te nemen en het nu dus maar met zijn lijf probeert.