Hipsters boos dat iedereen Allah-Las opeens kent

Afgelasting na terreurdreiging zorgt voor landelijke bekendheid

In Rotterdam zijn gisteravond honderden hipsters boos naar huis gegaan. Ze zouden een concert bijwonen van de relatief onbekende band Allah-Las in de Maassilo. Het afgelasten van het concert na terreurdreiging heeft er echter voor gezorgd dat miljoenen Nederlanders opeens weten dat Allah-Las een band is.

Krijn Bosman had een kaartje voor het niet eens uitverkochte concert van de surfrockband uit Californië. “Ik kan het nog steeds niet helemaal geloven. Ik keek er zo naar uit. Ik zou morgen aan mijn collega vertellen dat ik bij dit concert was, waarop zij me schaapachtig zou aankijken. Nu kreeg ik opeens een berichtje dat ze op Facebook had gezien dat ik hier was, dat ze wilde weten hoe het met me ging. Pffft. Poseur. Alsof ze dat gestuurd had als het niet volop in de mainstream media was geweest.”

Ook in de rest van het land werd ontsteld gereageerd op de plotselinge bekendheid van Allah-Las. Floris van Toorn zat thuis achter zijn laptop toen hij zag hoe zijn favoriete obscure band opeens internationaal in het nieuws kwam. “Natuurlijk houd je er altijd wel rekening mee dat zoiets kan gebeuren, je moet realistisch blijven.” Toch is hij geschokt. “Iedereen kent ze nu. Mijn moeder kwam net naar me toe. Zegt ze opeens: “Hee, dat bandje dat zou optreden in Rotterdam is best wel cool, moet je dit nummer horen,” mijn MOEDER! Een nachtmerrie.”

Floris laat zich niet afschrikken door het nieuws. Hij gaat volgende week gewoon naar een concert in de kleine zaal van de Melkweg. Wel is hij extra voorzichtig. Hij wil niet zeggen wie er optreedt. “Ik kan het je wel vertellen, maar je hebt waarschijnlijk toch nog nooit van ze gehoord.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

“houd je .. je moet”
Je-je-je-taal.

Nee, JIJ houd, JIJ moet.
Dus dan zou jij zeggen: ‘houd IK .. IK moet’.

Of wat men eigenlijk vaak bedoelt: ‘houd MEN .. MEN moet’.
Nee, dat is geen meervoud van ‘man’ in vet koel Engels.

Reageer
gravatar

Voordat ik dagelijks reageerde op berichten van De Speld kende ook bijna niemand mij. Nu vraagt iedereen zich af waar dat Mr. voor mijn naam voor staat. Ik kan je onomwonden aangeven dat het niets met religie van doen heeft.

Reageer