Beeldbewerking: Niek de Waal

Ajax verkoopt geblondeerde Siem de Jong voor 50 miljoen aan AS Monaco

'Alsjeblieft, dit is hem dan: Kasper Dolberg'

“Alsjeblieft, dit is hem dan: Kasper Dolberg,” zegt Marc Overmars, terwijl hij het Deense megatalent met zachte dwang richting het privévliegtuig van AS Monaco duwt. “Veel plezier ermee!”

Een Franse delegatie is net akkoord gegaan met een transfersom van 50 miljoen euro voor de blonde spits. Dolberg ziet er verdacht oud uit voor zijn 19 jaar. “Eet hij wel goed?” vraagt de Franse evenknie van Overmars bezorgd. “Hij ziet er heel anders uit dan op televisie.” De technisch directeur van Ajax gooit de cabinedeur dicht. “Prettig zaken met jullie te doen!” roept hij door het geraas van de straalmotoren. “Au revoir!”

Eenmaal in het vliegtuig praat de stoïcijnse aanvaller honderduit. “Weet je wat ik nou echt een leuke serie vind?” vraagt hij met een verdacht noord-Engels accent. “The Bridge. Heel Deens, net als ik. Wat een land zeg, Denemarken.” Hij wenkt een stewardess. “Hebben jullie misschien wat knäckebröd? Daar heb ik nou zin in!”

Dolberg richt zich tot de Franse bestuurder die tegenover hem zit. “Ik ga er dit seizoen zeker twee inschoppen, let maar eens op.” Hij klikt zijn stoelriem los en probeert in het gangpad tevergeefs een balletje hoog te houden. “Weet je wie we trouwens moeten halen? Luuk de Jong, van PSV. Dan zitten we het hele seizoen gebakken.”

De bestuurder haalt twee oordopjes uit zijn binnenzak om zijn oren te beschermen tegen de kwebbelzieke Deen. Het vliegtuig zet de daling in, beneden fonkelen de lichtjes van de jetsetstad. Monaco kan zich gaan opmaken voor de komst van een héle grote.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *