Amsterdammers kunnen tot wel 2 dagen overleven buiten de ring 

Overlevingsmechanisme stelt lichaam in staat om 48 uur te blijven ademen

In de categorie ‘Wonderen der natuur’: de Amsterdammer. Door een vernuftig overlevingsmechanisme is het organisme in staat om tot wel achtenveertig uur te overleven buiten de ring.

Medisch bioloog Bert Bokhoven spreekt van een prachtig brouwsel van de evolutie: “De Amsterdammer kan buiten de ring wel twee dagen lang zelfstandig blijven doorademen, ondanks het gebrek aan vervuilde zuurstof, flexibele werkplekken en poep op de stoep. Bijna niet te bevatten. Je gelooft het pas als je het ziet.”

Wetenschappers hebben veel experimenten gehouden die ons meer moeten leren over de overlevingskans van Amsterdammers buiten de ring. Bokhoven: “Wat je gaat zien als je een Amsterdammer buiten de ring plaatst, is dat het lichaam er alles aan gaat doen om de vitale lichaamsfuncties te behouden. Uiteindelijk gaat dit wel ten koste van andere lichaamsfuncties. Na zesentwintig uur buiten de ring begint de hersenactiviteit nog verder af te nemen, niet veel later wordt de Amsterdammer blind, na zo’n veertig uur begint hij te kwijlen en uiteindelijk kan hij bijna niets meer. Zelfs niet meer Twitteren. Maar we hebben in sommige gevallen gezien dat het hart na achtenveertig uur nog wel steeds klopte. Ja, daar word je als wetenschapper wel even warm van.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Waarom zou een Amsterdammer zijn stad uitgaan,Amsterdam heeft alles wat ik nodig heb en daar hoort geen koeiestrontlucht bij

Reageer
gravatar

Als ik de afgelopen tijd langs de Amstel onder het ringviaduct door fietste zag ik er toch wel heel veel in de berm liggen en daar zat niet veel beweging meer in.

Reageer
gravatar

De term “het Grachtengordeldier en zijn biotoop” gebruikte Rudolf voor het eerst in zijn procedure voor de Hoge Raad der Nederlanden, dit na een onrechtmatige ontruiming door de gemeente Amsterdam van Rudolf uit gehuurde woonruimte in het pand Keizersgracht 326. Rudolf won die procedure en verkreeg gehuurde woonruimte aan de Amstel. Zie op Google: Rudolf Grachtengordeldier, óók b.v. voor de vleugelnootbomen op het Amstelveld.

Reageer
gravatar

One Ring to rule them all,
One Ring to find them.
One Ring to bring them all,
and in the darkness bind them.
In Mordor, where the shadows reign.

Reageer
gravatar

Je moet alleen wel oppassen dat je als Amsterdammeer niet per ongeluk het land uitgezet wordt door de geüniformeerde asielzoeker.

gravatar

Echte Amsterdammersdrinken hun eigen koffie voor hun deur 🤗 #Geboren&Getogen
Hipsterkoffietentjes zijn voor yuppen die in Amsterdam zijn komen wonen.

gravatar

Maar.. maar… maar…. buiten de ring “begint de hersenactiviteit nog verder af te nemen.” Dat duidt op een rudimentair cognitief vermogen bij de Amsterdammer. Dat vraagt om een nader onderzoek!

Reageer
gravatar

Hoho, dit onderzoek is niet volledig.

De oorspronkelijke Mokummer woont al jaren buiten de ring en heeft zich volledig geadapteerd aan het leven op uitdagende plaatsen als Purmerend, Almere en Lelystad.

In de door deze evolutionare stap ontstane niche binnen de ring A10 hebben zich vervolgens eenvoudigere soorten gevestigd, meestal afkomstig uit minder complexe leefmilieus, gewoonlijk aangeduid als “de provincie”.

Deze soorten blijken evenwel het aanpassingsvermogen van de oorspronkelijk aanwezige levensvormen te ontberen en kunnen zich niet meer in leven houden buiten het nieuwgekozen leefmilieu.

Een beetje zoals dat bij de Darwinvink is gebeurd.
Doodlopende evolutie.

Reageer
gravatar

En maar klagen over al die toeristen op straat, en 365 dagen per jaar (niet verder vertellen) in verhuurde woningen via AirBnB.

En die dronken, lallende, kotsende, pissende Engelsen hè. En die huurfietsen, en die stomme rolkoffers. Rrrrr ghkrr rrr gk…

gravatar

het omgekeerde is ook het geval. Mensen buiten Amsterdam kunnen binnen de ring tot wel 2 dagen overleven. Wietlucht is daar niet giftig genoeg voor.

Reageer
gravatar

Een langverwachte doorbraak in het medische circuit. Met name patiënten en/of slachtoffers die al langer lijden aan congelatio over aanverwante aandoeningen, zullen hier een aanzienlijke verbetering van levenskwaliteit mee ervaren.

Reageer