Michael (17) vreest dat zijn ouders hun leven vergooien aan ayahuasca

'Experimenteren met hallucinogene thee hoort bij de leeftijd'

Dit weekend is Michael alleen thuis, zijn ouders gaan namelijk naar een ayahuasca-ceremonie in West-Friesland. De 17-jarige havo-scholier maakt zich zorgen dat zijn ouders hun toekomst vergooien aan de hallucinogene thee: “Ze denken alleen nog maar aan ayahuasca, maar ze begrijpen niet hoe gevaarlijk het is.”

Het was twee jaar geleden dat Michael per ongeluk achter het ayahuascagebruik van zijn ouders kwam: “Ik werd gebeld door het werk van mijn vader. Schijnbaar zat hij tijdens de lunch enorm te kotsen en zei hij dat hij gezichten zag in zijn Excel-sheets. Toen ik hem ophaalde zei hij dat hij een reis had gemaakt door kleurrijke kastelen en dat hij eindelijk wist wie hij echt was.”

Op dat moment viel het kwartje bij Michael: “Maar ik had het eigenlijk al veel eerder door moeten hebben. Ze gingen wijde gewaden dragen en mijn moeder werd de hele tijd door vage vriendinnen opgebeld of ze ‘een lekker kopje thee’ kwam drinken. Als ze daarna weer thuiskwam kon ik de wierook van meters afstand al ruiken.”

Michael is wel eens bang dat zijn ouders in een neerwaartse spiraal zullen belanden: “Ze zeggen wel dat ze het in de hand hebben, maar voordat je het weet vergooien ze al hun spaargeld aan waterkokers en kotsemmertjes”, zegt hij. “Als ik daar dan wat van zeg, gaan ze hun theedozen voor mij verstoppen en doen ze alsof ze gewoon een voedselvergifting hebben als ze weer eens aan het trippen zijn.”

Toch probeert Michael zichzelf gerust te stellen met de gedachte dat het maar een fase is: “Het hoort ook wel bij die leeftijd om te experimenteren met hallucinogene thee, dat gaat vanzelf weer over.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ayahuasca is een medicijn en is verdomd goed.
1 jaar therapie, psycholoog staat gelijk aan 1x ayahuasca !!! Alleen de farmacologie staat er natuurlijk niet achter. Geld, geld, geld. Wil je meer info dan kan je mij e-mailen: [email protected] onafhankelijk

Reageer
gravatar

Michael, de Aya is niet gevaarlijk alleen als je dit zonder begeleiding gebruikt. Zoals ik hier lees wordt het inderdaad gebruikt zoals ze drugs gebruiken. Zonder begeleiding kan het inderdaad gevaarlijke wendigen geven.
Ik vind je ouders erg onvolwassen in hun gedrag en gebruik hiermee, en zeker naar jou toe.

Reageer
gravatar

Wat een ongelooflijke hoop ongefundeerde gigantisch slappe onzin. Ga eerst maar eens goed onderzoek doen voordat je zoiets zegt of publiceert.

Reageer
gravatar

Prima jongen, die Michael. Maar als hij echt slim is, moet hij wel zorgen dat het geld van zijn ouders snel op zijn rekening komt, voordat het wordt overgeboekt naar een vage indianenstam in het Amazonegebied.

Reageer
gravatar

Gelukkig is hij nog niet toe aan het petje achterstevoren, kakzakken rond de knieën, vage handgebaren, waggelende a-motorische tred, plunderkappies en/of wollen mutsen ‘s zomers binnen, en stereotype clichés als ‘vet koel!’ of ‘best wel tsjil’.

Zou hij daar boven kunnen staan?
En boven schoolpleinstoere viespeukies?
(Kosten voor de maatschappij: 100.000 euro.)

Spannend!

Reageer