Chapeau: Lotte (10) weet de basisschool te combineren met het dochterschap

Powerdochter bewijst dat het wél kan

Gezin en carrière: veel vrouwen worstelen met die combinatie. Maar niet Lotte. De tienjarige laat zien dat het heel goed mogelijk is om een 36-urige basisschoolweek te combineren met een fulltime bestaan als dochter van twee drukke ouders.

“Begrijpend lezen, taalvaardigheid, crea, en dan thuis direct weer door om mijn kamer op te ruimen en het caviahok te verschonen.” Powerdochter Lotte somt verder op wat al haar taken zijn. “Uitrekenen hoeveel zakgeld ik nog over heb en hoeveel zure matjes je daarvan kunt kopen. Natuurlijk is het wel hectisch, zo’n bestaan met school en ouders en dan ook nog een druk sociaal leven met Myrthe en Sabina, maar met klagen bereik je niets. Het is trouwens niet alsof je een keus hebt ofzo.”

Lotte neemt een slok van haar groene Fernandes. “En ach, af en toe ga ik een weekendje logeren bij opa en oma Van der Pek in Emmen. Of op retraite naar het ponykamp. Heerlijk even niets moeten.”

Lotte vindt het trouwens vet oneerlijk dat de vraag over het combineren van basisschool met ouders nooit gesteld wordt aan haar broertje Tijmen (8). “Maar ook wel weer begrijpelijk. Want die is toch vet stom.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Let op: in december gaat de nieuwe dienstregeling van de NS in. Vanaf dan is er voor personen als Lotte geen dochterschap meer, maar kindschap. Of nog liever: kidschap. De blijdschap bij een geboorte wordt voorlopig nog wel gedoogd.

Reageer
gravatar

Heeft Lotte een LHBTI-indicatie en zit ze op voetbal? Zo ja, dan is ze helemaal een pride power girl. Gegarandeerd dat Eva Jinek haar zou uitnodigen omdat ze zo ‘lief’ is.

Reageer
gravatar

Heerlijk die kennismaking met een exponent van de nieuwe generatie carrièrevrouwen. Ze kan op haar tiende al meervoudig multitasken, zo blijkt. Daarbij -in haar co-ouderschap- ook nog eens zwaar gehinderd door haar broertje Tijmen (8) die verstandelijk geretardeerd is. Lotte dient alleen op te passen met groene Fernandes, het hoge suikergehalte daarvan werkt diabetes type 1 in de hand. Ja; ik blijf het toch zeggen hoor.

Reageer