Bron Flickr - Kitty Terwolbeck

Canal Parade volgend jaar op parkeerplaats ArenA

Gemeente Amsterdam komt bewoners binnenstad tegemoet

De Canal Parade, de bonte stoet van versierde boten tijdens de Pride in Amsterdam, vindt volgend jaar plaats op de parkeerplaats van de ArenA. De gemeente Amsterdam komt op die manier bewoners van de binnenstad tegemoet. Zij klagen elk jaar over overlast.

Dit jaar is de route van de parade al aangepast en zijn diverse straatfeesten geschrapt of ingekort. Toch zijn de bewoners nog niet tevreden. “Mensen zijn in het centrum van Amsterdam gaan wonen voor hun rust”, legt een woordvoerder van burgemeester Van der Laan uit. “Natuurlijk mag er best een keer een braderie van de kerk worden georganiseerd, maar we kunnen niet het uiterste verlangen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

gravatar

De parkeerplaats van de ArenA wordt de grootste ontmoetingsplaats van Nederland. Met name tijdens wedstrijden van Ajax thuis worden er ‘parking love parades’ georganiseerd voor de supporters.

• Reageer
gravatar

Logistiek wordt dat lastig, gezien het gebrek aan waterwegen op die parkeerplaats. Ik adviseer daarom om de Oostvaardersplassen in overweging te nemen. De bewoners daar kunnen wel wat afwisseling gebruiken in hun saaie bestaan. Ook is onder edelherten de acceptatie van LHBTI’s nog geen gemeengoed.

• Reageer
gravatar

2 dagen in het jaar, Koningsdag en gaypride, even relaxt, 2 dagen even buiten de stad iets burgerlijks doen voor diegene die er kast van hebben en de volgende dag is alles weerbij het oude. De parade hoort op de grachten. Punt.

• Reageer
gravatar

Een geniaal idee van Famke Halsema van GL Een muur om het AJAX-stadion én de parkeerplaats, dan alles volpompen met AMSTEL-bier, op een laag vuur 24 uur laten sudderen en na het weekend mugshots van in de drukte zoekgeraakte dragqueens (teut/stoned/of naakt) op het acht uur Journaal. Gesorteerd op LGBT-categorie en ‘vinger’-afdrukken. .

• Reageer