Bart pleit voor het bestellen van maximaal twee biertjes net nadat al zijn vrienden een rondje hebben gehaald

'Het is voor mij gewoon een principe-dingetje'

Precies als het zijn beurt is om zijn zeven vrienden van een ronde bier te voorzien, pleit de 28-jarige Bart voor het niet meer mogen bestellen dan twee drankjes tegelijkertijd. “Ik wil niet het risico lopen dat jullie er eentje aan een minderjarige gaan geven.”

Toen een van zijn vrienden hem erop wees dat hij de enige in de groep was die nog niet voor iedereen bier had gehaald, wist Bart precies uit te leggen hoe onverantwoordelijk het eigenlijk is om zomaar in een keer acht bier te bestellen. “Als een van jullie minderjarig is, zou het zo wel heel makkelijk zijn om toch aan bier te komen. Weten jullie wel niet wat alcohol allemaal kan aanrichten met het brein van minderjarigen?” Vervolgens vertelde Bart zeker twintig minuten lang verhalen over tieners die door alcoholmisbruik in het ziekenhuis waren beland.

Als uiteindelijk een andere vriend besluit om dan zelf maar weer een rondje te geven, kan Bart zich hier prima in vinden. “Het is voor mij gewoon een principe-dingetje. In dit geval kan het natuurlijk helemaal geen kwaad om al je zeven vrienden te trakteren op een biertje van drie euro vijftig, maar ik waag me er gewoon liever niet aan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Terwijl echte jongeren in elkaars broekje friemelen na het leegzuipen van een krat Schultenbrau, toont Speld weer een reclamefoto van het Beiers Verkeersbureau.

Reageer
gravatar

Die Bart is echt een beetje een stakker, ik snap sowieso niet dat mensen hem serieus nemen. En wat nou als een minderjarige per ongeluk een glaasje bier in de handen krijgen. Wij waren vroeger ook een jaar of 14/15 toen we ons eerste glaasje dronken. Het wordt tegenwoordig allemaal wel een beetje overdreven, ik vind het allemaal zielige mensen die er zo over denken.. laat mensen lekker doen wat ze willen, we hoeven niet allemaal 100 te worden..

Reageer