Doelstelling van 5000 soorten hummus in 2030 komt in gevaar

‘Op dit tempo gaan we het niet redden’

De doelstelling om het aantal soorten hummus tot minimaal 5000 te brengen dreigt niet gehaald te worden. Voor veel landen blijkt het Akkoord van Levant een onhaalbare kaart. “Op dit tempo gaan we het niet redden.”

Branchevereniging Kikkererwten United benadrukt allereerst dat er veel is om trots op te zijn: “Hummus, hummus zongedroogde tomaat, hummus gegrilde paprika, hummus met zoete pompoen, hummus koriander/limoen, hummus rode biet, hummus avocado, hummus kerrie, spicy hummus, hummus met tuinkruiden, hummus met tomaat en basilicum, hummus met gegrilde groenten, hummus met fijne kruiden, hummus artisanaal, hummus ras el hanout, hummus curry madras, hummus arabia, hummus met rode biet en mierikswortel, hummus abu gosh, hummus knoflook-paprika, hummus met pijnboompitten, hummus harissa, hummus met granaatappel, hummus met chocodip, hummus paprika, hummus bolognese, hummus tintel, hummus light, hummus zero, hummus penotti, hummus minty morocco, sleepy time hummus, dubbelhummus, hummus met stukjes noot, hummus sunrise, halfvolle hummus, hummus XL, hummus schuddebuikjes, date rape hummus, hummus met extra hummus, collector’s hummus, hummus red bull, kinderhummus, hummus met een hoekje aardbeien, hummus met een kauwgombal op de bodem, hummus met knolraap en lof, schorseneren en prei, hummus voor hoogopgeleiden, lomschool hummus, hummus met ei, hummus met zalm, kwartelhummus, verse hummus, iets minder verse hummus, appelhummus, spelthummus, kattenhummus, urban hummus, Kabouter Plop-hummus, likeurhummus, hummus-caramel-zeezout, knetterhummus, hummus met dinosaurusplaatjes, damherthummus, flinterdunne hummus, hummus met een migratie-achtergrond, hummus met een verminderde CO2-uitstoot, gerookte hummus, sporthummus, hummus met pulp, ambachtelijke hummus, oma’s hummus, medicinale hummus en natuurlijk roomboterhummus met een amandeltje erop.”

“Maar dan zijn we er natuurlijk nog lang niet”, verklaart Kikkererwten United. “Als we op dit tempo blijven aanmodderen redden we het niet.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

ik heb laatst de date rape hummus voorgeschoteld toen ik een date had maar het werkte voor geen meter want die mevrouw viel gewoon in slaap in plaats van dat ze ongewenst bovenop me klom

Reageer
gravatar

Je bent waarschijnlijk vergeten een standaarddosis Rohypnol bij te mengen. En jij moet onthouden op tijd je Viagraatje in te nemen, begin met een dosering van 50 mg. Maar hou wel rekening met een inwerktijd van plusminus 20 minuten.

gravatar

Wè draaie alles doâh, want wè werreke duâhzaam voâh un beítâh meju!

Kogtom, wè gauíe niks weg maah schrapé alles bè mekaah. Hummes met kikkâhs, hummes met beívâhs, hummes met règâhs, hummes van de Háágse Magt; you neím it!

Bè ons laup zaun Indiese knoflauktante uít Voâhburrug alle tweiduízend varíante auvâh tafel te knettere waarie uít ken kieze. Met nassie, bámie of witte lès.

Wè hebbe ut allemáál, zellufs hummes álá Rob de Geus. (nummâhtsje tweienvèftag) Krègie na aflaup een maui stikkâhtsje dâhbè, auk leuk voâh de kinderé.

De Belsjineís: da’s záún záák!

(auk op maandag aupe)

Reageer
gravatar

“kinder hummus is alleen voor kinderen”
“de echte doe-het-zelver kent niet zonder hummus. kan niet zonder hummus. Dat zeg ik: hummus.”
“wij van hummus adviseren hummus”
“hummus, now you are playing with power”
“hummus, wast een berg, kost een beetje”
“wasmachines leven langer met hummus”
“als het aan de kat lag, kocht ze hummus”

gravatar

Er zit niets anders op dan het raadplegen van Turkse collega’s die hier nog onbekende varianten fabriceren. zo is men in Antalya bekend met de I.S. variant, in Ankara met de Gülen-variant (verrijkt met Yak-melk), de Tayyip-variant die alleen op Recep verkrijgbaar is. De (magere) 1915 kilocalorie Armeens gekruide Genocide-variant, de 2017 Koerdische PKK-variant. Kortom: Turkije mág hét hummus-land van Europa worden genoemd. Niet dat men daar blij mee is, maar het mag. Nog even, totdat de President hier dictatoriaal een eind aan maakt met een persoonlijk decreet.

Reageer