YouTube - Warner Bros. Pictures

Regisseur ontdekt minuut uit de Tweede Wereldoorlog die nog nooit is verfilmd

Voorbereidingen voor 2 uur durende speelfilm in volle gang

De Britse regisseur Stephen Danielson kon gisteren zijn geluk niet op. Hij ontdekte een minuut in de Tweede Wereldoorlog waar nog nooit een film over is gemaakt. Het gaat om de minuut tussen 4.42 en 4.43 in de nacht op 7 september 1943.

De voorbereidingen voor een 2 uur durende speelfilm zijn inmiddels in volle gang. Centraal staat het Franse gehucht Couture-sur-Loire, waar de jonge aspirant-verzetsstrijder Albert Rivoli ‘s nachts in de verte vliegtuigen hoort vliegen.

Het verhaal gaat over daadkracht, liefde in tijden van oorlog en het effect dat wereldgebeurtenissen kunnen hebben op een individu. De film zal volgens Danielson een nieuw perspectief bieden op de Tweede Wereldoorlog.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb een idee met lange felrealistische scenes op een strand waarbij mensen afgeknald worden als konijnen en veel bloed.

Is pas 2 keer gedaan.

Reageer
gravatar

Werktitel: ‘Saving Privates from Dunkirk’.

Het zou leuk zijn als Kirk Douglas nog een keer mee wilde doen. En dan Kirsten Dunst als zijn tegenspeelster, ach nee… dochter.

gravatar

ja, ik weet er wel een: een superrijke multimiljonair die zijn ouders verloren heeft en daarom in een vleermuispak bad guys oppakt.

gravatar

pfff, had liever dat Peter Jackson die minuut verfilmd had. Dan krijg je 3 films over die ene minuut met een mooi eindgevecht tussen miljoenen Nazi’s, de Joden, de geallieerden en de orcs

Reageer
gravatar

Met de jonge Albert Rivoli kan ik me wel identficeren.

Er was een periode dat ik ook dingen zag vliegen in de verte.

Met veel moeite en en hulp van buitenaf ben ik ervan ovettuigd geraakt dat het dingen waren die niet bestonden,

Corrie.

Reageer