Youtube: RTL NIEUWS

Uitgedroogd Rome: Vaticaan gaat wijn weer in water veranderen

Out of the box-oplossing van de kardinalen

In de historische droogte waar de Italiaanse miljoenenstad nu mee te kampen heeft, komt de hulp vandaag uit onverwachte hoek. Het Vaticaan heeft een inventieve noodverordening afgekondigd bovenop het waterrantsoen van de Romeinen: het bestuursorgaan van de katholieke kerk gaat alle wijn in de stad weer in water veranderen.

Yari Gugglioli, één van de kardinalen: “de Zoon van God heeft hier destijds op een feestje dat nogal laat werd en waarbij de drank op dreigde te raken gauw al het water in wijn veranderd. Waarvoor hulde,” voegt hij er fluisterend aan toe. “Dus laten we in de eeuwige stad op dat beleid voortborduren. Vul de vaten met wijn mannen!” roept Gugglioli naar zijn congregatie. “Tot de rand!”

“Hoe ging het ook alweer precies?” mompelt Gugglioli als hij voor de verzamelde vaten wijn staat, bladerend door de Heilige Schrift. “Hier moet het ergens staan…. Ja. Schep er wat uit…” Een lid van de Pauselijke Bijbelcommissie schept wat wijn uit het vat en kijkt Gugglioli vragend aan. “En dan brengen we dat nu gauw naar de ceremoniemeester!” roept deze.

De gouverneur van Rome is dankbaar voor de op handen zijnde bijval van de katholieke broeders. “Het zijn wel drie miljoen inwoners die getroffen worden door een ernstig watertekort. Allemaal door de prutsaquaducten van die beunhaas Caligula.”

De ceremoniemeester is blij verrast met de superieure kwaliteit van het hem aangereikte water. “Heerlijk ronde afdronk,” zegt hij terwijl hij het water even laat walsen in zijn glas. “Goed geacclimatiseerd, niet te milky, weinig droesem; werkelijk waar per-féct om mee te douchen!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *