Man die strike gooit ervaart paar seconden van pure blijdschap tot hij weer beseft dat hij in een bowlinghal staat

'Yes yes yes! Stee-rike!'

Pure blijdschap, dat voelt de man op baan 6 direct na het omverwerpen van alle 10 de pionnen in 1 worp. Een strike. “Yes yes yes! Stee-rike!” roept hij terwijl hij zich op zijn knieën laat storten. Bij het opstaan gooit hij er een paar soepele heupbewegingen uit op de muziek die door de speakers klinkt, KC and the Sunshine Band. Slechts enkele secondes later vervaagt die roes alweer, als langzaam het besef terugkeert dat hij op een bowlingbaan staat, met net iets te grote klittebandschoenen aan.

Terwijl hij terugloopt naar de kring van bruine kuipstoeltjes dreigt de man weg te zakken in een neerwaartse spiraal van zelfdestructieve gedachten, maar dan verschijnt op het televisiescherm boven baan 6 een animatie van een stofzuiger met een vrolijk gezichtje, die alle omgevallen pionnetjes komt opzuigen met zijn stofzuigerslang. “Grappige stofzuiger”, denkt de man. Hij neemt een slok van zijn pilsje.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kwam bij mij niet meteen op,dat het een asielzoeker was.zo ja,wel jammer dat mensen dat meteen denken.
Hoop alleen wel dat het een asielzoeker was die het verdient.
Niet één van de 90% die alles gewoon krijgt van onze belastingcenten.dat is zijn schuld niet,maar van onze achterlijke politici.

Reageer
gravatar

De Speld beschouwt de emoties van een man op een bowlingbaan als nieuws, en dat terwijl de NS aankondigt reizigers te gaan aanspreken als “reizigers”? Veel verder kan de journalistiek toch niet zakken.

Reageer
gravatar

Ja, wat je zegt Maitreya; een kortdurende extatische ervaring met een hoop impliciete stress. En eenzaamheid erná: “ik sta er alleen voor”. Het is nog steeds niet toegestaan met twee werpers te gooien, wellicht later: als een vorm van quatre mains. Maar dan treedt er later toch weer dualisme op: was mijn worp niet succesvoller dan de jouwe? Divide et impera, enz. enz.

gravatar

Is het wel zeker dat het een man is? Kun je voor de zekerheid, om politiek correct te zijn, hem niet beter aanduiden met mens?

Bij mij komt hij trouwens over als een mens met een migrantenafkomst.

Nooit geweten dat zulke mensen bowling ook leuk vinden.

Corrie.

Reageer
gravatar

Als meneer Wilders (van de PVV) eenmaal de macht heeft, is het snel afgelopen met dit soort linkse hobby’s.

Spelen met andermans ballen maakt meer kapot dan je lief is 🙁

Carrie.

gravatar

Ja!

De Speld moet gewoon eens ophouden met belachelijke, discriminerende en verwarrende termen als ‘man’, ‘vrouw’, ‘jongen’, ‘meisje’, ‘opa’, ‘oma’, ‘reu’, ‘teef’, ‘bok’, ‘ooi’, ‘hengst’, ‘merrie’, …, !!!

Die tijd hebben we gehad!

We noemen een allochtoon toch ook gewoon lekker makkelijk een Nederlander met een migratieachtergrond!
Nou dan!

Newspeak!

Lekker in het weekend met de kids gaan chillen op de beach.
En dan alle kids een badpak of bikini aan.
Of een boerkini.

Wat nou “Laat jij jongens nog wel jongens zijn”?!
Jongens?!
Die bestaan helemaal niet meer!!