CC BY SA 4.0: JLPC

Groot deel Tour de France-parcours ligt er nu al verwaarloosd bij

Bekijk hier de schokkende foto’s

Het leek zo’n goed idee: de Ronde van Frankrijk naar Frankrijk halen. Maar het organiseren van zo’n groot sportevenement heeft ook een keerzijde. Nu, daags na de finish, ligt een deel van het parcours er alweer verwaarloosd bij. Bekijk hier de schokkende foto’s.

 

Col D’Izoard

Op deze berg soleerde Warren Barguil op heroïsche wijze naar de zege. Nu is de Col D’Izoard niet meer dan een berg waar onkruid overheen groeit.

 

Marseille

Nog geen week geleden stond het hier helemaal vol met Tourliefhebbers. Nu zijn er alleen nog maar een paar honderdduizend mensen die hier wonen en verder niets.

 

D143 bij Villiers-sur Suize

Als je deze foto ziet is het moeilijk voor te stellen dat de Tour de France hier in de 6e etappe langskwam. Tegenwoordig doet deze weg dienst als verbindingsweg tussen Chaumont en de doorgaande weg naar Saint-Osoix-de-Lumâque. Triest!

 

Le Vernet

Vlak voor het dorpje Le Vernet legde Bauke Mollema de basis voor zijn zege in de 15e etappe. Een historische overwinning voor de Groninger, maar de dorpsbewoners hebben er weinig aan overgehouden. De beloofde toeristen zijn weggebleven en ook de wifi in het gemeentehuis werkt nog steeds niet helemaal naar behoren.

 

Champs-Élysées in Parijs

Een triomfboog ter ere van Napoleon, vele dure modewinkels en een van de beroemdste boulevards ter wereld. Dat is alles wat er over is van het parcours van de slotetappe van de Tour de France. Het eens zo levendige paradepaardje van de Franse hoofdstad is vervallen tot een troosteloze verkeersader van Parijs. Een toeristische trekpleister van wereldallure, meer niet.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Die aso’s van de ASO moeten eens goed naar de Olympische spelen kijken. Die bouwen tenminste leegstaande sportvoorzieningen midden in grote steden. Dan kunnen de mensen de zaak tenminste nog zien aftakelen.

Bij de tour de France moet je voor de meeste parcoursen de achteraf gebieden in of zelfs een berg op. Dat is pas verspilling!

Reageer
gravatar

Het is met de Tour de France als met de winterspelen in Sotchi, en de vele leegstaande stadions in Zuid Afrtika. De nationale bevolking is af- en uitgeperst, de multinationals hebben hun geld verdiend, de heersers (hier: Zuma en Putin) hebben hun persoonlijke gewin omgezet in FIFA, IOC, McDonalds en Coca Cola bribes & bonds. En de stadions vallen ten prooi aan geplande vroegtijdige veroudering. Hetzelfde gaat in Qatar gebeuren, gepaard gaand met massale sterfte onder Aziatische slavenarbeiders.

Reageer
gravatar

Dit is wel op een erg selectieve wijze je punt willen maken. Laat een paar plaatjes zien van gebieden die, inderdaad, de teloorgang van een land ontegenzeggelijk weerspiegelen, maar waarvan een oneindige veelvoud van de ontkenning hiervan ook voorhanden is. Laat dat dan ook zien zou ik zeggen;
– Terminal 1 van luchthaven Roissy Charles de Gaulle
– Le Havre
– Forbach
– Mantes-la-Jolie, wijk Val Fourré
– Jussieu campus
– Parc André Citroën
– Maubeuge

Dat is pas genieten in Frankrijk, vive la France!

Google er maar eens op.

Reageer
gravatar

Altijd gedacht dat juist Frankrijk zo bruisend was en vol van schoonheid. Wat een desillusie nu blijkt dat het niet meer is dan het dorre Spanje. Geen mooie jachthavens en dure casinos, geen leuke mademoiselles die in hun veel te frivole jurkjes liften en wachten op hun Louis de F… blijf denk ik maar thuis, de overburen begluren.

Reageer
gravatar

Belachelijk dat ze een heel land bouwen voor een wedstrijdje wielrennen. En ieder jaar weer een andere route nemen. Wat een verspilling van geld en grondstoffen.

Reageer
gravatar

dat land is niet alleen gebouwd voor een wedstrijdje wielrennen. Het is er ook gebouwd voor de productie van stokbrood en flessen wijn . Ze hebben de meeste stokbroodbomen en wijnflesstruiken

gravatar

Die rollen langs de D143 bij Villiers-sur Suize vind ik wel een sublieme vondst. Franse kunstenaars hebben net dat éne symbolisme wij niet aan kunnen tippen. En kunst in de openbare ruimte doet leven.

Reageer
gravatar

Ben geïntrigeerd door al die achterbleven wielen.
Typisch voorbeeld van de huidige weggooikultuur!

Zou daar nog iets nuttigs mee gedaan kunnen worden?
Misschien in een stal gebruiken ofzo?

Reageer
gravatar

Zit ik net de dochter van m’n zus te appen dat ik er nog een paar van de wielerbank over heb…

Ze vloog uit de bocht en nu staat alles krom.

gravatar

Misschien helpt als die bermkampeerders daar gewoon het hele jaar blijven?

Kunnen ze eindelijk hun graffiti echt netjes op de weg kalken.
In kleur.

Reageer