Kritiek op schanssprong over lava in 13e etappe

Er is ophef ontstaan over de 13e etappe in de Tour de France. De etappe van Saint-Girons naar Foix zou te gevaarlijk zijn.

Vooral de schanssprong over de lavastroom tussen de Col d’Agnes en de Mur de Péguère krijgt kritiek. Onterecht, vindt de Tourorganisatie: “De renners komen uit een afdaling. Als je 70 kilometer per uur rijdt, haal je het makkelijk en heb je van die zeskoppige draak geen enkele last.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De Tour de France gaat steeds meer op een drie wekenlange reclame-spot lijken en de renners op de figuranten die menen dat zij via tv-reclame kunnen opklimmen naar soaps en hardnekkig mislukkende formats als “Komt een man bij de dokter”, Utopia” en RTL Late Night. Waar zijn de tijden dat renners met uitdrogingsverschijnselen moesten worden opgenomen, door drugs geveld op een bergtop tot monument werden en de Tour-organisatie nog gewoon corrupt was. Waar de Van Est-en onder ons in putdiepe ravijnen doken, alleen om hun horloges op schokvastheid te testen. Waar zijn de tijden, dat bij de dopingcontrole renners al 3 maanden in verwachting bleken? Waar zijn die tijden; anno 2017, zo vraag ik u.

Reageer
gravatar

Met de 13e etappe kan ik me wel indentificeren.

Ik zit ‘s avonds soms uren lang op hete kolen in mijn huisje te wachten tot het laat genoeg is om naar bed te gaan.

Het leven is soms geen pretje als je alleenstaand bent.

Corrie.

Reageer
gravatar

Misschien moet jij nog harder naar beneden om de sprong naar de Ark te overbruggen.
Diep vallen dus om je hoogtpunt te bereiken.
Maar verder netjes gereageerd!