Beeldbewerking: Casper Steenbergen

Zalm verplaatst formatie tijdelijk naar coffeeshop

Informateur wil ethische thema's in lossere sfeer bespreken

De onderhandelingen over een nieuw kabinet vinden deze week plaats in een Haagse coffeeshop. Informateur Gerrit Zalm hoopt door de verandering van omgeving een lossere sfeer te creëren om ethische onderwerpen als voltooid leven, homo-ouderschap en orgaandonatie te bespreken.

“Als je altijd maar op het Binnenhof blijft hangen, blijf je waarschijnlijk ook hangen in dezelfde gedachten”, filosofeert Zalm giechelend. “Ontspanning van het lichaam zorgt ook voor ontspanning van de geest, weet je.”

Alexander Pechtold en Gert-Jan Segers kijken elkaar indringend aan. “Mooi man, het leven. We vergeten wel eens hoeveel dat waard is”, zegt Pechtold dromerig. Segers knijpt hem in de hand en die aanraking voelen ze allebei door hun hele lichaam. “Dat bedoel ik. Het gaat om liefde. Wij gaan hier uitkomen, ik weet het zeker!”

Sybrand Buma slaapt. Mark Rutte maakt onvermoeibaar rondjes op zijn skippybal. Zalm kijkt met een weke glimlach naar zijn vier jongens. Hij is gelukkig.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat een leuk idee van de informateur om wat vaker bij een koffieshop langs te gaan. Ja!!, ik ga binnenkort ook weer eens een koffieshop bezoeken. Dat deden we vroeger na het lijndansen ook regelmatig. 🙂

Corrie.

Reageer
gravatar

Of lachebekkie Gerrit Zalm wel de goede dude is om de onderhandelingen in een coffeeshop te leiden vraag ik mij af.

Beter lijkt mij om dude Roland Sudman, die hier op het reactieforum wel eens berichtjes plaatst, als formateur aan te wijzen.

Keep it cool, weet je wel.,

Corrie.

Reageer
gravatar

we kunnen ook Corrie van Hiernaast als formateur aanwijzen. Dan gaan ze gelijk akkoord om van de formateur af te zijn

gravatar

ik snap dat ik door mijn reacties hier overkom als de meest logische keus voor formateur maar ik wil graag bedanken want het klinkt toch te veel als werk