Moeder voert zoontje (2) alleen maar vliegtuigen

Voedingsdeskundigen bekritiseren dieet

De tweejarige Lars heeft een bijzonder voedingspatroon: elke dag bij het avondeten voert zijn moeder hem alleen maar vliegtuigen. Dat is misschien lekker, maar geen goed idee, zo zeggen voedseldeskundigen.

Voedingsprofessor Flemmo te Gader waarschuwt al jaren tegen op vliegtuigen gebaseerde diëten. “Op deze leeftijd moeten kinderen vooral melk, fruit en vitamines binnenkrijgen, geen aluminium, plastic en glasvezel. Om nog maar te zwijgen over het risico dat hij stikt in een van de vele losse onderdelen in de cockpit.”

Ook kinderarts Koert van Driessen zet vraagtekens bij het eetpatroon van Lars: “Het gevaar van een voedingspatroon met alleen maar luchtvaartuigen is dat een kind vervreemd raakt van wat eten eigenlijk is. En van wat vliegvelden eigenlijk zijn. Vroeg of laat levert dat problemen op.”

Het laatste woord is er nog niet over gezegd. Moeder Leila ziet in ieder geval geen andere oplossing: “Ik ben al lang blij dat ‘ie überhaupt iets wil eten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat je het persoonlijk maakt is tot daarna nog aan toe. Maar om om jezelf een etter te noemen.. nee.

Heb je al een pinda of een opgerold kaasplakje in je neus geprobeerd?

gravatar

Behoudens kruisvluchten is de panty mits vrouwelijk het omhooggelikt alleen maar lekker als de zoetstof neipend iets doormaakt

gravatar

Zolang de moeder niet vergeet om eerst geluksmuntjes in de motoren te gooien, zie ik weinig bezwaren tegen een diéet van vliegtuigen.
Maar niet te vaak een MH370 voeren, want die verdwijnt in het niets en mist dus iedere voedingswaarde.

Reageer
gravatar

Als baby werd ik ook altijd vliegtuigjes gevoerd. De reden dat ik tijdens mijn adolescentie jaren heb gezwoegd in de Jellinekkliniek om van mijn kerosine verslaving af te komen.

Reageer
gravatar

Mijn ouders voedden mij met brandweerauto’s. Viel ook niet altijd mee als ik mijn moeder moet geloven . Ik zat er soms na twee happen al vol van.

Reageer