Tour de France valt per ongeluk in de prijzen als arthousefilm

Slaapwekkende vertoning overtuigt jury

De Tour de France heeft abusievelijk een Gouden Palm gewonnen. De editie van 2017 is zo slaapverwekkend saai dat een jury onder leiding van Werner Herzog de wielerwedstrijd verwarde met een arthousefilm.

Volgens wielerjournalist Thijs Zonneveld is dat niet vreemd: “Je zit vijf uur lang te kijken naar iets waarvan je van tevoren al weet hoe het eindigt. Geen verhaal, geen plot, helemaal niks. Alleen beelden van zwijgende mannen en lege korenvelden. Compleet onbevredigend. En de voertaal is nog Frans ook. Dan kun je niet anders dan concluderen dat we al een week naar een arthousefilm zitten te kijken.”

Ook juryvoorzitter Werner Herzog is vol lof: “Een sublieme vertelling over de doelloosheid van het bestaan. Er gebeurt niets in het leven, je moet zelf voor de zingeving zorgen. Zelden zijn de ideeën van Camus en Sartre zó treffend op het scherm weergegeven.”

Commentator Maarten Ducrot reageert geschokt op de onterechte toewijzing van de filmprijs:“Jongens toch!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Waarom een Engelse naam gebruiken voor een oer-Frans filmgenre? Het is gewoon een film noir. Als het dan vertaald moet worden, dan alsjeblieft naar het Nederlands: intellectuele kutfilm.

Reageer
gravatar

Bas, dit is een “contradictio in terminis”: ‘intellectueel’ en ‘kutfilm’ zijn twee aparte categorieën. Men kan bij beide in slaap vallen, bij laatstgenoemde categorie leidt dat vaak tot de ‘bij-slaap”; een vroege fase van de REM-slaap.

gravatar

Bien sûr, ça va sans dire, hein. Mais avec assez de la mayo- Marseillaise s’il vous plaît; parce qu’il est fête au’jourd-hui

gravatar

De enige echte oplossing voor de saaiheid van de Tour de France is, ook al worden ze naar mijn mening al flink overbetaald, werken naar loon, dan is er niet één Etappe meer saai en slaapverwekkend.

Reageer
gravatar

Er schijn 1 dorpje te zijn dat dapper weerstand biedt aan deze slaapverwekkende toestanden door regelmatig een everzwijnjacht met aansluitend buffet te organiseren.

Reageer
gravatar

Maar ook dat dorpje vervalt in een VVVervelende herhaling: elke aflevering van de roadmovie van hun beide ruziezoekende macho’s, eindigt met een gemeenschappelijke everzwijnenmaaltijd, waarbij de plaatselijke bard (geluiddicht verpakt) in de centrale eik wordt gehangen. Eén van beide hoofdfiguren is een boom van een vent die echter een idee fixe heeft m.b.t. een piepklein hondje; een latent homosueel? .

gravatar

Nee Mattel, ik ben er zeker van Wiemersma doelde op het Gallische dorpje van Asterix, Obelix en Idéfix. De intrinsieke rol van druïde Panoramix is zondermeer vergelijkbaar met die van onze huidige drankjes-brouwer Heineken.
N.B. Superman jaagt weliswaar ook op zwijnen, maar meer op de tweebenige variant.

gravatar

P.S. Het is trouwens moreel en electoraal ronduit onverantwoord dat Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren haar stem nog niet heeft verheven tegen deze onafgebroken slachtpartij van vrije uitloop everzwijnen en Romeinen.

gravatar

Zolang meneer Wijsgeer van de PVV niet betrokken wordt bij de formatieonderhadelingen zul je dit soort malligheden bllijven zien.

Al die yuppenhobbies gaan dan linea recta de prullenbak in.

Corrie.

Reageer