Trump: NAVO-landen moeten meer doen tegen CNN

‘Belachelijk dat de Amerikaanse regering hier alleen voor staat’

Aan de vooravond van de G20-top in Hamburg heeft Donald Trump opnieuw uitgehaald naar de NAVO-lidstaten. Volgens de Amerikaanse president doen de Europese landen veel te weinig tegen CNN.

Trump sprak dreigende woorden: ‘Landen als Duitsland, Frankrijk en Italië geven geen cent uit aan het bestrijden van CNN. Geen cent! Dat moet veranderen. Elke NAVO-lidstaat moet 2% van het bruto nationaal product besteden aan de strijd tegen CNN. Het is belachelijk dat de Amerikaanse regering daar nu alleen voor staat.’

Volgens Trump is actie tegen CNN essentieel om de democratie te verdedigen. De president noemt artikel 5 van het NAVO-verdrag ‘blijkbaar waardeloos’: ‘De Verenigde Staten worden bestookt door een kwaadaardige macht, maar onze bondgenoten doen niets. Waarom zouden wij dan nog ingrijpen als de Nederlandse regering wordt getroffen door een aanval van Trouw?’

Het liefst zou Trump zien dat de NAVO nog meer geld uittrekt, zodat ook andere media, de Democratische Partij en speciaal aanklager Bob Mueller adequaat kunnen worden aangepakt. ‘Maar ik ben niet onredelijk. Dat is iets voor de langere termijn.’

President Recep Erdogan van Turkije geeft aan begrip te hebben voor de wens van Trump. Hij moet momenteel echter alle middelen die hij heeft inzetten om de onafhankelijke Turkse media te bestrijden. ‘Ik heb al een jaar geleden een verzoek ingediend bij de Belgische en Spaanse regering om troepen te sturen zodat we redacties kunnen ontruimen. Tot op heden hebben we niet eens een reactie ontvangen. Solidariteit ontbreekt volledig, dus ik wens de Amerikaanse president veel succes.’

NAVO-chef Jens Stoltenberg zegt in een reactie ‘goddank niet aanwezig te zijn bij de G20-top’.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kom als Amerika eerst maar eens over de brug, de mannelijke Nederlandse bevolking wacht al 30 jaar op 2 % van jullie BNP om GTST te bestrijden.

Reageer
gravatar

Save Our Planet.

In ieder geval is de hele Russische bemoeienis in de verkiezingen in de VS, de Ruslandaffaire, nepnieuws volgens CNN.

Reageer
gravatar

Je moet nog even wachten BMBM tot WijsGeer Wilders van de PVV in de regering komt dan pakt hij de linkse publieke omroep, waaronder de NPO, aan. Daar kun je op rekenen.

Tot slot: Het is niet eerlijk dat WijsGeer Wilders van de PVV niet bij de formatie mag aanschuiven. 🙁

Corrie.

gravatar

Als meneer Wijsgeer van de PVV in de regering zit hoeven wegelukkig niet meer al die ‘verantwoorde’ programma’s te zien. Ik verheug me nu al op elke avond Utopia en Adam zoekt Eva!