Mark is dieven op strand te slim af en stopt portemonnee in schoen

‘Deze jongen gaat lekker een paar uur zwemmen’

Strandbezoekers die van plan zijn om waardevolle spullen te jatten zijn bij Mark aan het verkeerde adres. Hij is iedereen te slim af met zijn keuze voor een veilige verstopplek: zijn schoen. “Daar zoeken ze nooit”, zegt hij triomfantelijk als hij onder andere zijn paspoort, portemonnee en trouwring in zijn linkerschoen stopt. “En nu gaat deze jongen even lekker een paar uur zwemmen.”

“Geen kluis van de Nederlandsche Bank is zo veilig als deze schoen. Dat niemand hier eerder aan gedacht heeft”, mompelt hij met een gelukzalige blik als hij het water inloopt. Mark vindt het een heerlijk geruststellende gedachte dat mensen die kwaad in de zin hebben gewoon voorbij zullen gaan aan de enige twee voorwerpen die hij op het strand heeft liggen. “Wat zullen die gasten balen als ze achteraf horen dat er wel gewoon 600 euro in mijn portemonnee zit, haha.”

De gemoedelijke sfeer slaat plotseling om als Mark weer het water uitkomt: “Kut, schoenen gejat. Hufters!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb laatst nog een prachtig paar Nike Air schoenen achterover gedrukt op het strand. Precies mijn maat! De eigenaar was even gaan zwemmen.
Er zat wel wat spullen in de linkerschoen. Maar ach, gewoon even ondersteboven gehouden boven de afvalbak.

Reageer
gravatar

Die tijd ken ik nog van Renesse toen ik zomer en winter ging zwemmen, maar ik mocht niet meer naar de strandtent van Mandy uit Bru en ook niet van Leo. Hij verkocht hem door geloof ik. Er was toen net een nieuwe strandtrap. Het laatste stadium was Brouwerseiland.

Reageer
gravatar

Je kan je portemonnee ook bij je sleutels onder de bloempot bij de voordeur leggen.
Ik doe trouwens de wisselslag samen met mijn draaiorgelmansbakje. Rammeld van het kleingeld.

gravatar

Weet u wat zo leuk is? Die jongen ziet één ding over het hoofd. Stel dat hij bij eb gaat zwemmen, dan is het als hij een paar uur later uit het water komt al halverwege vloed ……..en drijven zijn schoenen ergens een paar honderd meter verderop in zee. Zie die dingen maar eens terug te vinden.

Reageer
gravatar

Ik kom dit heel vaak tegen op het strand en weet hoe hoog de diefstal gevoeligheid is van deze oplossing. Om verdere problemen te voorkomen en de eigenaar adequaat tegen diefstal te beschermen begraaf ik het meestal een paar honderd meter verderop.

Reageer
gravatar

ik zwem altijd in adamskostuum. Dan durft niemand in de buurt te komen. Moet je wel uitkijken dat je portemonnee niet uit je binnenzak valt.

Reageer