Anne heeft een ‘vijfde zintuig’

'Sommige dingen kan ik gewoon zien'

Anne heeft een vijfde zintuig. De 42-jarige HR-medewerkster kan naar eigen zeggen ‘zien’.

“Ik ben ermee geboren,” legt Anne uit. “Al als klein kind zag ik bijvoorbeeld een boom en dan zei ik ‘hé, dat is een boom’ en stond iedereen versteld. ‘Hoe weet je dat?’ Vroegen ze dan. Tja, sommige dingen kan ik gewoon zien.”

Anne wijst met twee vingers naar de onderkant van haar voorhoofd. “Hier zit ‘ie, m’n vijfde zintuig. Je moet het je voorstellen als twee cirkelvormige ontvangers die gevoelig zijn voor kleuren, vormen en andere entiteiten in de fysieke werkelijkheid. Dat klinkt voor andere mensen misschien zweverig, maar voor mij is het de dagelijkse werkelijkheid.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

dat is niet bijzonder. Ik heb een zesde zintuig die in staat is de andere 5 zintuigen waar te nemen, zodat ik weet dat ik 5 zintuigen heb.

Reageer
gravatar

Dat zei ik ook tegen de politie van Zierikzee toen ik werd ondervraagd.
Hij zei dat ik wilde zeggen mijn zesde zintuig.

Reageer
gravatar

Toch niet weer dat gekletst van een zweverig type, hè. Laat haar het eerst wetenschappelijk aantonen voordat jullie hier publiciteit aan geven. Een dubbelblind onderzoek graag,

Reageer
gravatar

Zo heeft iedereen wel wat bijzonders denk ik dan.

Mijn pinken hebben absoluut gevoel. Ik kan met mijn linkerpink precies voelen hoe warm het is. Hij is tot in de finesse getraind tot aan temperaturen van min 30 tot plus 120 graden Celcius. Mijn rechterpink kan hetzelfde maar dan in Fahrenheit

Ik ben zogezegd bij de pinken..

Reageer
gravatar

Voor alle Speld-lezers die dit nu lezen… dat je dit kan lezen wil nog niet meteen zeggen dat jij OOK een vijfde zintuig hebt.

Dat heb ik trouwens ook maar van horen zeggen.

Reageer
gravatar

Wat een zweverig gelul. Dat hoor je toch gelijk. Special snowflake is het. Zeker ook kunnen ‘voelen’.
Er is maar 1 zintuig en daar hebben we al miljarden jaren genoeg aan.

Reageer