Bron: NPO.nl

Tour de France begint dit jaar met Gein op het Plein

Gesink gaat voor originaliteitsprijs

De Tour de France begint vandaag niet met een proloog, maar met Gein op het Plein. Het is voor het eerst sinds de oprichting in 1903 dat een spelonderdeel van Te land, ter zee en in de lucht op het programma staat.

Gein op het Plein is van een helling afroetsjen en dan zo snel mogelijk naar de bel, weet ook topfavoriet Chris Froome. Speciaal voor de eerste etappe heeft hij een voertuig laten maken door carnavalsvereniging De Pierewaaiers uit Moergestel. Froome is tevreden met het ontwerp, Timon en Pumbaa van papier maché op een skelter. “Het is echt schitterend geworden,” glundert Froome. “Hopelijk haal ik de finish. Iedereen kent die beelden van mensen die al na twee meter van de baan donderen. Dat zou gênant zijn.”

Robert Gesink gaat dit jaar niet voor het klassement, maar voor de originaliteitsprijs. Hij wil nog niets kwijt over zijn creatie, behalve dat het iets met Star Wars te maken heeft. Hij is zenuwachtig: “Straks komt de jury langs om te kijken of mijn praalwagen aan de veiligheidseisen voldoet. Dat is wel een spannend moment. Voor de rest ga ik vooral genieten.”

Tom Dumoulin baalt dat hij niet meedoet deze Tour de France. “De Giro winnen was mooi, maar als ik had geweten dat Gein op het Plein op het programma stond in Frankrijk, had ik andere keuzes gemaakt. Ik zit zaterdag wel knarsetandend voor de tv ja.”

Favoriet voor de dagzege is de Kroaat Robert Kiserlovski, een erkend Gein op het Plein-specialist.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Leuk idee om de suffe Tour de France op te geinen zodat er meer mensen naar gaan kijken.

Misschien is een leuke lijndans-demonstratie ook wel een geinig idee. Dat trekt altijd veel leuke mensen aan. Dat wil ik best wel organiseren.

Lijkt me leuk om te doen.

Corrie.

Reageer
gravatar

Voor een keer ben ik niet met je eens, Corrie.

Op Facebook heb ik gelezen dat vooral ouderen met een gebroken huwelijk en homo-erotische verkleedpartijen het lijndansen kenmerken.

Als je het mij vraagt is het maar een hitsig wereldje.

gravatar

Sociale controle, sport. Er kwamen een paar racefietsers voorbij en een ervan zei hoi met ondeugende oogjes. Ik zat daar voor de tweede keer dit jaar een paar minuten. Honderd meter verder hoorde ik ‘wat mot die vent daar eigenlijk altijd?

Reageer
gravatar

De muziek (hot techno) wordt verzorgd door het duo GaitJan Kruutmoes en Lubbert van Gortel van KRO/NCRV, met zang van Drika (freelance). De kinderen van Tommy Simpson verrichten de aftrap. Jan Jansen en Joop Zoetemeld verrichten het startschot; men mikt op Chris Froome.

Reageer