Bron: Facebook

Bizar: vlogger heeft encyclopedie

Wereld reageert geschokt

Gisteren schoot een 19-jarige vlogger uit Amerika dwars door een encyclopedie haar vriendje dood. De wereld reageert geschokt. Hoe komt een vlogger aan een encyclopedie?

“De encyclopedie is op de legale markt verkregen, dat kan gewoon in Amerika,” vertelt Amerikadeskundige Charles Groenhuijsen. “Er is wel veel kritiek omdat er geen background check is gedaan, grote kans dat de verkoper geen idee had dat het om een vlogger ging. Ik bedoel: wat moet een vlogger met een encyclopedie? Dat had meteen vragen opgeroepen.”

Was het ongeluk dan te voorkomen geweest? “Lastig,” denkt Groenhuijsen. “De encyclopedieënlobby is heel machtig hier. Er zijn mensen die zeggen: zo’n dik boek, inclusief cd-rom, dat kan alleen maar problemen opleveren. Maar er zijn ook mensen die zeggen: het is mijn grondrecht om op te kunnen zoeken wat ratelslangen nou eigenlijk zijn. En nou ja, daar hebben zij ook gelijk in natuurlijk.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is natuurlijk de schuld van het internet. Kinderen worden al heel vroeg vergiftigd met gevaarlijke troep op sites als Wikipedia.

Reageer
gravatar

Ik ben al jaren bezig heel Wikipedia uit te printen, maar elke keer moet ik opnieuw beginnen omdat iemand dan een artikel gewijzigd heeft. Erg vervelend dat Wikipedia

gravatar

Hier weer een typisch geval van Amerikaanse oppervlakkigheid; de tijd drong want de vlog moest de lucht in. Daarom zomaar het dunste (dus lichtste) deel van vaders Winkler Prins encyclopedie (G t/m H) uit de boekenkast gehaald en aan de slag gegaan zonder de bijsluiter te lezen. Bij dit deeltje staat heel duidelijk: “Dichtheid beperkt: niet op schieten met een kaliber zwaarder dan .22” . Gelukkig is de Nederlandse versie van de W.P. -met alle delen samen- bestand tegen inslag van een .50, maar wie wil in de VS ruim 85 kilo (20 delen) voor de borst houden? Hier wreekt zich het geringe I.Q. van de gemiddelde Amerikaan. Vorig jaar koos men juist een president met een IQ van de helft van zijn schoenmaat, om -qua I.Q.- de politiek dichter bij de ene helft van het bevolking te brengen..

Reageer
gravatar

Bant; ter vermijding van misverstanden, zelfs pré-Google Amerikaanse encyclopedieën telden 20 delen, maar de woordenschat van de gemiddelde Amerikaan omvat niet meer dan 20 woorden en kreten: zoals OMG, WTF, LOL, FCOL, FUCK, FUCKING en F-woorden van gelijke strekking. Pas je wel op met de referenties naar het Fries? Voor je het weet heb je een fatwa van Greate Pier op je dak.