Youtube: Official Jeremy Corbyn Channel

‘Oh Jeremy Corbyn’ aangeklaagd door artiest achter het originele ‘Alle Duitsers zijn homo’

'Mijn muziek moet neutraal blijven'

‘Oh Jeremy Corbyn’, zo klinkt het overal waar de Britse Labour-politicus zich tegenwoordig begeeft. Na de grootschalige lofzang voor Corbyn op het festival Glastonbury afgelopen weekend, heeft de maker van het originele nummer, ‘Alle Duitsers zijn homo’, de zangers van de nieuwe versie aangeklaagd.

Artiest Robbie de Zwaluw, de schrijver van het oorspronkelijke lied die nu voor het eerst de spotlights zoekt, is er vrij duidelijk over: hij wil absoluut niet dat zijn muziek aan bepaalde politieke standpunten wordt verbonden. “Ik wil gewoon mensen een goed gevoel geven. Dat is ook het hele idee achter ‘Alle Duitsers zijn homo’. Het is een nummer voor iedereen: het maakt niet uit op wie je stemt, als je maar geen Duitser bent. Of homo.”

Volgens zanger Robbie zorgt het gebruik van zijn melodie in andere nummers voor nieuwe ongewenste associaties. “Mijn muziek moet neutraal blijven. Ik wil niet dat mensen straks weer met zijn allen mijn nummer brullen in een voetbalstadion en dat ze dan moeten denken aan hogere belastingen voor de rijken en de hernationalisering van de Britse spoorwegen.”

Eerder werd de melodie van ‘Alle Duitsers zijn homo’ al gebruikt voor een nummer over een leger van zeven naties. Om die versie heeft De Zwaluw destijds ook al een rechtszaak aangespannen, wegens het lenen van zijn melodie voor ‘onnodige agressie en het aanzetten tot geweld’.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mag ik even de aandacht vestigen op mijn nieuwe lied ‘Oh Homoffen!’

En dat die GORE KANKE Robbie de Zwaluw ALLES van mij gejat heeft!

Rob van Daal
(voor al u feesten en parteien)

Reageer
gravatar

Volkomen duidelijk: Rob van Daal komt uit Den Haag en beveelt zichzelf aan voor al uw feesten en partijtjes (of naar keuze: voor al uw feesten en pasteien). Als ik Robbie de Zwaluw was, met zo’n vriend als Rob Vandaal, zou ik snel vertrekken voor een lange vliegreis.

gravatar

Mein lieber Bant, wenn Sie da recht haben, dann gibt’s somit auch neue Grundsätze für Internationales Recht und Syllogismen; zum Beispiel:
Alle Holländer sind verdammte Arschlöcher
Gerrit Zalm ist ein Holländer
Gerrit Zalm ist ein verdammtes Arschloch.

So was meinen Sie?

gravatar

Rock is een voortzetting van het mitrailleurgeschut die de Britse nakoloniale cultuur kenmerkt. In plaats van de Himalaya is er nu Glastonbury.

Reageer
gravatar

We hebben dat liedje over die Duitse nichten eens goed beluisterd. Mooie poëtische tekst!

Het is alleen jammer dat stukken zijn overgenomen uit een obscuur lied waarvan de rechten berusten bij de erven Van Aldegonde. Vooral de strofen over Duits Bloed zijn duidelijk geplagieerd.

De heer De Zwaan kan een dagvaarding tegemoet zien.

Reageer
gravatar

“Als je maar geen Duitser bent. Of homo.” lijkt mij onnodig verwarrend, aangezien alle Duitsers homo zijn. “Of homo uit een ander land” is al een stuk duidelijker.

Reageer
gravatar

Het is net als bij feestjes bij mij thuis. Komen er twintig nazi’s dan is het passen en meten. Komen er maar zeven dan is het leger.