Na een week warm weer heeft Niels een Zuid-Europees temperament

Hij wacht op iemand die met hem wil dobbelen en discussiëren over het socialisme

Verveeld leunt hij tegen de portiek aan van zijn woning. Een meisje met een kleurige jurk fietst voorbij. “Hé chica!” roept Niels met heftige armgebaren. Ze reageert niet. Niels gromt en dommelt weer half in slaap. Hij kan er niets aan doen. Sinds het warm is buiten heeft hij een Zuid-Europees temperament.

Niels kauwt verveeld op een paar zonnebloempitten. Hij gaat zitten op een krukje voor zijn huis, een fles wijn naast hem op de stoep. Hij wacht op iemand die met hem wil dobbelen en discussiëren over het socialisme. In zijn open raam staat een oude televisie waarop voortdurend voetbal te zien is. GOAAAAAAAAL, klinkt het uit de speakers.

Naar zijn werk is hij al een week niet meer geweest. Hij slijt zijn dagen voornamelijk met het ophangen van wasgoed in steegjes. Zo nu en dan komt hij een bekende tegen. Die begroet hij met twee zoenen op de wang, waarna er op luide toon over visrecepten wordt gesproken.

Het Zuid-Europese temperament van Niels heeft niet alleen voordelen. Hij eet pas om elf uur ‘s avonds, en bij het flamencodansen heeft hij zijn enkel verstuikt. Tot overmaat van ramp zijn z’n ouders bij hem ingetrokken. “Dios mio,” zucht hij.

Om 1 uur ‘s nachts gaat Niels de straat op om te kijken waar zijn kinderen uithangen. “Pedro! Guiseppe!” roept hij. Ze moeten voor half drie in bed liggen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hoezo Zuid-Europees? Nou weten we nog niet of Niels nipte aan een echte Chateau Migraine (uit Marokko maar geflest in Frankrijk), een wat wrange ruby port uit Portugal, een Rioja uit Spanje of een Mort Subite uit België (tegenwoordig ook Zuid-Europa).

Reageer
gravatar

Deze bijdrage werd mede mogelijk gemaakt door Giuseppe Balthasare Anonimi, plaatsvervangend capo di tutti capi van Willem Holleeder. Niels heeft namelijk nog een oude speelschuld bij Willem, van een spelletje Russisch Roulette.