Hobby-coureurs veroorzaken irritatie in het verkeer

'Ze denken echt dat de weg alleen van hen is'

Het is voor veel verkeersdeelnemers een herkenbaar beeld: groepen amateur-coureurs die in hun Formule 1-wagens op de openbare weg rijden. De hobbyisten veroorzaken veel irritatie, en soms ook gevaarlijke situaties.

“Ze denken echt dat de weg alleen van hen is”, klaagt Marlies Stuijvesand uit Woerden. “Ze nemen overal voorrang en houden totaal geen rekening met anderen. Bovendien rijden ze vaak veel te hard. Laatst reden ze me bijna aan, ik kon nog net aan de kant springen.”

Maarten Kootwijk uit Genemuiden ergert zich ook dood: “Dan komt er weer zo’n coureur langs, helemaal professioneel uitgedost met brandwerend pak en helm, alsof hij Max Verstappen zelf is. Ze hebben zelf volgens mij geen idee hoe belachelijk dat eruitziet, met zo’n bierpens.”

Hobby-coureur Sven de Wit vindt de ophef overdreven: “Laat ons gewoon lekker ons ding doen. We letten juist heel erg op veiligheid en waarschuwen elkaar voortdurend voor tegenliggers. Bovendien gebruiken we de grote weg alleen als het rustig is. Anders rijden we gewoon op het fietspad.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *