Game of Thrones zet jongeren aan tot uitbroeden drakeneieren

Deskundigen waarschuwen voor zorgwekkende trend

Het is een even populaire als zorgwekkende trend: steeds meer tieners broeden drakeneieren uit. De trend lijkt overgewaaid uit de populaire tv-serie Game of Thrones, deskundigen waarschuwen voor de gevolgen. Niet iedereen is geschikt om voor een draak te zorgen.

Nick (15) uit Coevorden dacht dat het ‘wel geinig’ zou zijn om een paar drakeneieren uit te broeden. “Kicken, toch? Ik dacht: dat is weer eens wat anders dan een hamster of parkiet,” zegt de scholier in zijn met schapenkarkassen gevulde jongenskamer. “Maar die beesten blijken enorm veel aandacht nodig te hebben.”

Volgens jeugdpsycholoog Barend Karsdorp worden de tieners beïnvloed door de HBO-serie Game of Thrones. “Daarin zit een dame die zichzelf de kaloepie noemt (khaleesi, red.) en die de purperen (stalen, red.) troon wil veroveren met behulp van haar legertje coeliakie (dothraki, red.) en een stel draken. Oh, en Michiel Huisman is een soort seksslaaf geloof ik. Dat heeft een enorme aantrekkingskracht op de jeugd.”

Aan de vooravond van het zevende seizoen waarschuwt Nick zijn leeftijdsgenoten. “Drakeneieren uitbroeden lijkt leuk, maar als ze uitkomen is het heel veel werk.” Nick heeft zijn bijbaantje als vakkenvuller moeten opgeven om na schooltijd vee te stelen voor zijn hongerige fabeldieren. “En ze hebben mijn zusje opgegeten,” treurt hij. “Ik denk dat ik ze maar op marktplaats zet.” Dan, monter: “Misschien dat ik nu een dwerg neem.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Bij nader inzien: deze opname betreft toch niet de gouden eisprong van ‘onze’ Famke Jansen die zo dapper meedoet in The Game of Thrones? N.B. op HBO-niveau!

Reageer
gravatar

Ik heb 2 maanden geleden een draak uit de opvang genomen… was nog klein, dus ik dacht, dat ie nooit hard kan bijten…
Wel dus… dat werd een tetanus spuit en een vette antibiotica kuur… huisarts drong erop aan de draak maar over de heg te gooien, en draak is dan ook naar een volgend slachtoffer gegaan die ook denkt dat het wel mee zal vallen…
Handelen in draken brengt best wat op, als je ze maar niet te lang houdt, want dan wordt hun onderhoud te duur.

Reageer
gravatar

Had u geen lering kunnen trekken uit de ellende die het draakje Zwelgje veroorzaakte? Zwelgje werd (nog in het ei-stadium) ooit in een bui van onachtzaamheid door de heer Olivier B. Bommel geadopteerd, tegen het advies van Tom Poes in. Korte tijd later bleek dat men een I.S.’-lid avant la lettre aan de borst had gekoesterd. Met name draken uit de (centrale) opvang in Molenbeek die -illegaal- ter adoptie worden aangeboden, dienen eerst grondig te worden gecontroleerd op luizen, bomvesten, anaal meegevoerde AK-47’s en ander ongerief, “Over de heg gooien” mag alleen indien vooraf de ontsteking is verwijderd.

gravatar

Dragonballz? Drakenballen; dat is de fase die voorafgaat aan het uitbroeden van drakeneieren. Draken dragen vaak boxershorts om hun eieren koel en “cool” te houden.

gravatar

Weer een smakelijke grap van de Speld, want iedereen weet dat draken buideldieren zijn en dus helemaal geen eieren leggen. Ha-ha.

Reageer
gravatar

Toen in ’47 de grootouders van mijn ex d’r eigen moeder bij elkaar krikte, wist iedereen gelijk dat daar ongelukken van zouden komen. Niet lang na het interne uitbroeden heeft men dan ook het dorp moeten verlaten.

Deze trend is al oud en hardnekkig. Je kunt beter een dwerg nemen, zolang je ‘t maar buiten op d’r paddenstoel laat zitten.

gravatar

Wisten jullie dat in mijn tijd HBO nog gewoon Hoger Beroeps Onderwijs betekende en uitbroeden was gewoon het verzinnen van een goed opstel. O ja en een draak was toen gewoon een norse leraar. Wisten jullie dat?