Bron: NOS

Politie boos dat twitteraars informatie achterhouden over aanslag bij Amsterdam CS

'Heel verdacht'

De Amsterdamse politie is boos op rechtse twitteraars, omdat ze informatie achterhouden over de aanslag vorige week zaterdag bij het Centraal Station in Amsterdam. De twitteraars weten zeker dat het niet om een ongeluk gaat maar om een aanslag. Ze weigeren tot nu toe hun bewijzen openbaar te maken.

“De man zou een vastende moslim zijn die achter het stuur onwel werd van de honger en vervolgens doelbewust Israëlische toeristen aanreed,” zegt politiewoordvoerder Ellie Lust. “Als ze die informatie hebben – in de vorm van camerabeelden bijvoorbeeld – waarom delen ze die dan niet met de politie? Heel verdacht. Ze houden duidelijk iets achter.”

De politie verzoekt Leon de Winter, Wierd Duk en Bert Brussen zich te melden. “We willen ze alleen maar een paar vragen stellen.”

Twitterwoordvoerder Wierd Duk wil niet inhoudelijk reageren. “In verband met lopende verdachtmakingen doe ik verder geen mededelingen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

het was niks, ik moest enkel een windje laten na het eten van een pizza salami met shoarma en extra knoflook en pruimen in Amsterdam.

Reageer
gravatar

Al die twitteraars van rechtse signatuur zijn massaal gestopt om ook nog maar een toets op die Blackberry van ze aan te raken. Men sms’t momenteel massaal met antieke krimifoons van Nokia, want de Track&Trace-functie van die toestelletjes is jaren geleden uit naïeve overwegingen al gestopt.

Reageer