Zaagmans wordt geautomatiseerd

Week wordt voortaan machinaal doormidden gezaagd

Triest nieuws voor werknemers van kantoorcomplex Visserstaete: na meer dan veertig jaar trouwe dienst wordt Zaagmans vervangen door een robot. Komende woensdag komt hij nog één keer de week in tweeën zagen, daarna is het definitief verleden tijd voor de midweekaanduider.

Volgens de beheerder van de kantoortuin was het financieel niet langer te verantwoorden om een werknemer in dienst te houden die als enige taak heeft om elke week woensdag symbolisch de week in tweeën te zagen. “We hebben nog een tijdje gekeken of we een freelanceconstructie konden verzinnen, maar het bleek gewoon veel goedkoper om het doorzagen van de week te automatiseren. Één keer op de knop drukken en het is gebeurd.”

Onder het personeel wordt verslagen gereageerd op het verdwijnen van hun wekelijkse bezoeker. “Jammer, er gebeurt hier al niet zoveel,” zegt een man in korte broek en sokken in zijn sandalen. “Woensdag was altijd het hoogtepunt van de week. Zaagmans was misschien een beetje simpel, maar we hadden altijd lol als ‘ie er was.”

Toch zijn de medewerkers het ermee eens dat de automatisering niet alleen maar nadelen heeft. “Het eten in de bedrijfskantine is wel een stuk lekkerder sinds Schraalhans is vervangen door een robot.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nogal ouderwets om dit welke woensdag te doen. Ik heb al jaren een robot en dat maakt het mogelijk om elke dag door midden te zagen.

Reageer
gravatar

Slaat als een tang op een varken dit allemaal, maar ja waar gehakt wordt vallen spaanders. Er worden in ieder geval wel spijkers met koppen geslagen. Zaagmans heeft het bijltje er bij neergegooid.

Reageer
gravatar

Wat nou als men 50 wordt, en Abraham is nergens te zien?!

Of als ik ongelovig ben, maar geen Thomas heet?

Of als Joost het óók al niet weet?!

En Judas er helemaal niks mee te maken heeft?

Of Methusalem vroeg sterft?

Reageer
gravatar

Alemachtig zeg, bij gebrek aan reacties is blijkbaar besloten om in de graftombe van De Speld een zooitje dooie Paulussen op te graven en
opnieuw in het vet te zetten. Kijken of ze het nog doen.

Nee dus, maar dat was in 2014 allang bekend.

gravatar

Ik persoonlijk vind het geen verbetering.

Ik moest weliswaar elke woensdagavond extra werk verrichten door de enorme zaagselbende die overal in kantoren lag, maar daarvoor kreeg ik een behoorlijke toeslag op mijn armzalig loontje. Dat ga ik nu missen.

Reageer
gravatar

Kunnen ze dan meteen iets doen aan die deur waar je aan het einde van de week niet in kan omdat het weekend ervoor staat?

Reageer
gravatar

ik zit nog te wachten op de dag dat we alle vrouwen kunnen vervangen voor robots. Wel zo handig! Als er iets mis is, herprogrammeer je hem!

Reageer