Sisyphus neemt vakantiedagen op

‘Dan kan ik straks weer met frisse moed mijn rotsblok de berg opduwen’

Na een paar duizend jaar een rotsblok de berg opduwen gaat Sisyphus er even lekker tussenuit. De voormalig heerser van Korinthe gaat drie weekjes op het strand van Chersonissos liggen.

“Ja, ik heb altijd een beetje de neiging om me te verliezen in m’n werk,” zegt de oud-Griekse workaholic. “Een paar maanden terug vertelde Zeus me dat ik een stuwmeer aan vakantiedagen heb opgebouwd en dat het ook voor mezelf beter is als ik eens een paar weekjes rust neem. Als je niet uitkijkt, werk je jezelf helemaal de vernieling in.”

De tragische anti-held is niet van plan zijn rotsblok mee te nemen op vakantie. “Ik wil echt even helemaal mijn hoofd leegmaken. Lekker zonnen, sudokuutjes maken en misschien zelfs de goden een beetje uitdagen. Ik weet dat dat eigenlijk niet mag, maar zo rolt Sisyphus nou eenmaal, haha.”

Sisyphus hoopt dat hij zich na drie weken welverdiende rust weer met frisse moed aan zijn taak kan kwijten. “Dat rotsblok duwt zichzelf tenslotte niet omhoog, haha.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

hoezo stuwmeer aan vakantiedagen? Het was hem toch ooit als taakstrafje opgelegd?
Zul je net zien dat hij na afloop van dit onbegeleid verlof weer niet terugkeert.

Reageer
gravatar

Enkele weken vakantie is deze zzp’er na bijna drie millennia wel gegund, maar ik vrees dat de rotsblok bij gebrek aan medewerkers naar de voet van de Olympus zal terugrollen.. Hij zal weer van voren af aan moeten beginnen. Maar het houdt hem wel van de odós.

Reageer
gravatar

Het verbaast mij Sisyphus hier in werkkleding aan te treffen; nog wel pal voor zijn rotsblok. Dit soort kleding is in Oh-oh-Cherso in de zomermaanden not done, zo weten wij van Sterretje en Barbie. Nederlanders zijn in Cherso Griekser dan de Grieken; verplicht tenue is: blote kont, koppel en speer. En ach, ook hier weer een mythologische held die net als Obélix zijn handwerk (menhirs) niet kan thuislaten.

Reageer
gravatar

Sisyphus is volgens mij fan van Sterretje. Heb vernomen dat hij volgend seizoen meedoet aan Adam zoekt Eva VIP

gravatar

Is dit artikel een metafoor? Staat de rotsblok voor de schuldenlast van Griekenland en is Sisyphus een metafoor van de Griekse bevolking die het karwij moeten oplossen?

Reageer
gravatar

De hele mensheid kan je als metafoor bestempelen als iets leren staat tot weten en laten zien.
Mensen zien fouten behalve bij zichzelf.

gravatar

Uh, kunnen ze Corrie van hiernaast niet eens vragen voor die 3 weken rotsblok duwen? Doet die eindelijk ook eens wat ipv alleen maar bijstand te vangen. 😉