Flickr: Gage Skidmore

‘Verkiezing Trump is helemaal niet door de mens veroorzaakt’

Elke 100.000 jaar is er een gevaarlijke Amerikaanse president

De verkiezing van Donald Trump tot president van de Verenigde Staten is niet door de mens veroorzaakt. Dat stelt de sceptische politieke wetenschapper Bert Bokhoven. Tot nu toe werd aangenomen dat zijn verkiezingsoverwinning door menselijk handelen tot stand is gekomen.

“Onzin”, zegt Bokhoven. “Gemiddeld is er elke 100.000 jaar een gevaarlijke Amerikaanse president. Denk je echt dat zulke cycli zich laten sturen door de mens? Het is naïef en arrogant om te beweren dat wij daar invloed op hebben. Dit is een natuurlijk fenomeen, dat vanzelf weer ophoudt.”

Toch is 97% van de politieke wetenschappers ervan overtuigd dat de verkiezing van Trump wel degelijk het werk van de mens is. “Wetenschap is geen democratie”, zegt Bokhoven daarover. “De Rooms-katholieke Kerk stond ook alleen in haar opvatting dat de planeten en de sterren om de Aarde heen draaiden. Ik bedoel maar.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Anders dan omni-deskundoloog Bokhoven wijt ik opkomst en bloei van apocalypticus DJ Trump wél aan menselijk falen, want:
1. wie geeft in vredesnaam een kind de voorletters DJ? Dan heb je -als ouder- toch verwijtbaar gefaald?
2. Weliswaar was DJ’ s draagtijd langer dan twee jaar en leed de Donald zodoende aan hevig zuurstoftekort tijdens de keizersnede, maar dat is nog geen reden om een kind met deze banale voorletters te belasten.
3. de Amerikaanse versie van ‘democratie’ is niet gebaseerd op “One man, one vote” maar op een geraffineerd systeem van omkoopbare kiesmannen. Clinton had circa 3.5 miljoen stemmen meer, maar zo kon dit gebroed uit bevoorrechte ge-illumineerde kringen toch nog president worden. Zie hiervoor ook: Nixon, Reagan en de erfelijk presidenten uit de Bush-dynastie.
Samengevat: menselijk falen in de causaliteitsketen is wel degelijk oorzaak van deze natuurramp, Q.E.D.

Reageer
gravatar

Van antropologische zijde is het vermoeden geuit dat ‘the Donald’ een laat uitgekomen ei van de Stegosaurus is. Bij het minste of geringste weerwoord zet hij zijn stekels op, schraapt hij zijn opponent het gras onder de hoeven vandaan en ramt hij hem frontaal. Dat verklaart ook waarom hij de opwarming van de aarde niet serieus neemt, want hij heeft de vorige opwarming van de aarde (65 miljoen jaar geleden) ook succesvol overleefd.

gravatar

Klopt, wat je zegt, Henk; een DJ draait muziek, maar ook DJ Donald draait; tot de wereld er duizelig van wordt. Op vele onderwerpen zoals: milieuzaken (Parijs, oil-fracking)), zijn Obama-afluisterfobie, zijn Russische connecties, de BMW-ban, zijn muur tussen Mexico, maar typisch weer niet om zijn geslachtsdrift (“Grab ‘m by the pussy”, ach ja, de bikkel is pas 71, hij zit nog in zijn “actieve jaren”) . Maar weer wél over de NAVO en het militair industrieel complex. Zo bereikt hij dat alles draait, vooral om hem. Je kunt van de Republikeinen zeggen wat je wilt, (van stembusfraude, via platte intimidatie tot regelrechte belangenverstrengeling) maar ‘never a dull moment with the Donald’. DJ draaikont is een ster in squaredancing. Wat nu, is square-dancing? Dat is een vorm van ritueel vierkant bewegen waarbij “all the squares are dancing”. Je weet wat men in de VS met “squares” bedoelt? Zie je het vóór je? Zoiets als “De VVD danst voor haar afgod Keizer”, maar dan nóg lomper.

gravatar

DJ Trump draait ook; hoofdzakelijk om zijn eigen as en uit eigen werk. Atonale muziek (met schrille dissonanten en vele valse noten) die niemand begrijpt. Maar zolang alles om hem draait, zul je DJ Trump niet horen klagen, zijn familiebedrijven ook niet.

gravatar

@ Outsider.
Citaat: “Atonale muziek (met schrille dissonanten en vele valse noten) “.

Nou nou Outsider. Ga je niet te ver met je beschrijving van atonale muziek? Bij een componist als Olivier Messiaen hoor ik de vogeltjes zingen. Daar is niks schril of vals aan.

gravatar

Koffiepraat, ik denk dat Outsider misschien – niet helemaal thuis in de muziekontwikkelingen in de 20e eeuw – aan Alfred Schnittke dacht.
Misschien wel precieser aan diens Opera Life with an Idiot, die april 1992 in Amsterdam in premiere ging. De gelijkenis tussen het optreden van de figuur in de opera die er uit ziet als Lenin en de heer Trump op twitter en tv is treffend.
https://tinyurl.com/y8927peu

gravatar

LAATSTE WAARSCHUWING VOOR DE REDACTIE VAN DE SPELD.

Ik ben het spuugzat dat president Trump van Amerika keer op keer door jullie wordt bespot. Het is zo gemakkelijk om zijn initiatieven om Amerika weer groot te maken af te zeiken. Hij bedoelt het alleen maar goed.

Wanneer jullie doorgaan zal ik mijn trol de opdracht geven jullie IP-adressen en die van Bokhoven te achterhalen en openbaar maken.

Corrie.

Reageer
gravatar

HULDE AAN DE REDACTIE VAN DE SPELT!!

Uit pure liefde ben ik zojuist een krautvunding-actie gestart.
U kunt uw geld op mijn rekening storten, ik zorg dat het goed terecht komt.

Oprechte Spelt-bewonderaar
(diepe buiging)

gravatar

Geachte broeder Kees,
Het Bijbelboek Openbaringen biedt voldoende aanknopingspunten om Uw stelling te ondersteunen. Ik wens U veel zegen bij de komende coalitiebesprekingen.

Stoelend op denzelfden zetel des geloofs verblijf ik, met de meeste hoogachting,

Guillaume Q. d’Arbanville

gravatar

Samuel 13:14 Handelingen 13:22

De Heer zal een man naar zijn hart zoeken en hém aanstellen tot vorst over zijn koninkrijk.

Meneer Wilders van de PVV is de HEER voor Nederland.

Nederland eerst. Nederland eerst.

Corrie.