‘Mannen willen mij alleen maar om m’n witte bloedlichaampje’

Saskia is meer dan enkel haar immuunsysteem

Voor de 28-jarige Saskia is de maat vol. Ze zoekt een leuke partner, maar stuit constant op foute mannen die alleen oog hebben voor haar uitstekende immuunsysteem: “Mannen willen mij alleen maar om wat er door mijn aderen stroomt”, verzucht Saskia. “‘Wat heb je een leukocyt,’ zeggen ze dan. Maar om de vettige myelineschede in mijn zenuwstelsel geven ze dan weer niks.”

Toegegeven, haar strakgevormde bloedlichaampje is het eerste dat opvalt aan de basisschoollerares. Zeker bij dit warme weer: “Menig vrouw is jaloers op mijn lage vatbaarheid voor infectieziektes. Mijn strakke immuunsysteem is waarschijnlijk aangeboren, mijn moeder kon ook uren in de modder spelen zonder ziek te worden.”

Haar goede afweer blijkt echter meer en meer een valkuil: “Ik trek vooral mannen met een slecht immuunsysteem aan. Dat gaat vaak een paar maanden goed, totdat ik erachter kom dat ze gewoon achter mijn rug om ziek zitten te zijn. Kunnen die kerels niet gewoon aan hun trekken komen door meer groente en fruit te eten?”

Saskia geeft tenslotte toe dat ze haar hand ook wel in eigen beenmerg moet steken: “Misschien moet ik maar geen uitdagende bloedplaatjes meer op Tinder zetten, maar ik ben ook niet immuun voor een beetje aandacht natuurlijk.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Leukocyt? Doet denken aan Leukoplast. Ook van Bayer A.G.? Tja Saskia, jouw biologische klok tikt en op de leeftijd van 28 zijn Leukocyten nog strak verpakt. Dat trekt nu eenmaal mannen met instabiele leuko-levels en een hoog testosteron-gehalte; daar helpt geen van Moederlief geërfd immunosysteem aan. Ga eens praten met jouw arts of apotheker en lees de bijsluiter.

Reageer