Rafael Nadal verandert tijdens stuiteren in gifje

Tennisser repeteert beweging nu al 1,5 uur

Een bizar voorval tijdens de Roland Garros-finale tussen Rafael Nadal en Dominic Thiem. De onfortuinlijke Spanjaard veranderde tijdens het stuiteren in voorbereiding op een service in een gifje.

Nadal is nu al anderhalf uur lang dezelfde bewegingen aan het repeteren: drie keer stuiteren, even aan zijn neus zitten, drie keer stuiteren, even aan zijn neus zitten. Aanvankelijk liep de irritatie bij Dominic Thiem flink op en kreeg de Spanjaard van de umpire enkele waarschuwingen voor tijdrekken, maar toen duidelijk werd dat de spanjaard in een gifje van zes seconden was veranderd, sloeg de sfeer in het stadion om.

Thiem wacht nog steeds om de service te ontvangen, maar het publiek is inmiddels vertrokken. Het is nog onduidelijk of Nadal het toernooi nog kan afmaken, tenniscommentator Marcella Mesker heeft er een hard hoofd in: “We zien zelden dat een tennisser die in een bestandstype verandert de wedstrijd nog uitspeelt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wiemersma, je hebt een fijn oog voor details. Niemand anders had op deze observatie kunnen komen. Chapeau. Ik neem het dementi van de ballenjongen niet serieus; die spreekt uit naam van broodheren Fedex, Paribas, Longines en Peugeot.

gravatar

Ja, geef die jongen een kans!
Hij is pas anderhalf uur ‘in’ aan het komen.

Nou ja, ondertussen een dag langer, neem ik aan.
Of is er al nieuws?
Zijn dit live beelden?
Ging hij ‘s nacht door?

gravatar

Is bij Nadal hier sprake van concentratie-oefeningen of van een dwangneurotische aandoening als Obsessive Compulsive Disorder? Hij lijkt ook een kruisje te slaan. .